Formula 1

Primul podium în EuroFormula Open pentru românul Filip Ugran!

Articol de Daniel Grigore  —  sâmbătă, 21 mai 2022

Românul Filip Ugran (19 ani) a obținut primul său podium în EuroFormula Open. Pilotul originar din Târgu Mureș a încheiat pe locul 3 prima cursă pe circuitul „Paul Ricard” din Le Castellet, Franța.

Filip Ugran, pilotul român care în 2021 a concurat în Formula 3, a trecut în acest sezon în EuroFormula Open, o serie cu întreceri organizate în mai multe țări europene.

În această după-amiază, în prima cursă de pe circuitul „Paul Ricard”, din runda 3 a sezonului, Filip a obținut cel dintâi podium al sezonului. A plecat de pe locul 6, poziție obținută în urma calificărilor desfășurate tot astăzi, și a recuperat 3 poziții în chiar primul tur dintre cele 16 ale cursei.

Primul podium în EuroFormula Open pentru românul Filip Ugran

A fost cel mai bine clasat pilot al echipei olandeze Van Amersfoort Racing (VAR), peste danezul Sebastian Ogaard (locul 5) și italianul Nicola Marinangeli (#6).

Filip Ugran a fost foarte aproape de podium și în a doua rundă a sezonului, la Pau (Franța), unde a terminat a doua cursă pe locul 4.

În urma rezultatului de astăzi, pentru care s-a ales cu 15 puncte, Filip Ugran a ajuns la un total de 54 de puncte în clasamentul general, fiind pe locul 5 din 13. Este al doilea cel mai bun pilot VAR, după Sebastian Ogaard, care se laudă cu 76 de puncte. 

Singura cursă în care nu a reușit să puncteze este prima de la Estoril, în runda inaugurală a sezonului.

Etapa de pe „Paul Ricard” prevede trei curse, următoarele două fiind programate duminică, la orele 12:15, respectiv 16:35 în România. Toate cursele din EuroFormula Open pot fi urmărite LIVE pe contul de YouTube al competiției.

Filip Ugran a refuzat ofertele din Formula 3

Filip Ugran a ajuns în EuroFormula Open după un sezon dezamăgitor în Formula 3, unde nu a obținut niciun punct concurând pentru constructorul elvețian Jenzer. 

Van Amersfoort Racing l-a convins să semneze pentru echipa lor din EuroFormula Open, dar românul visează în continuare să ajungă pe cea mai mare treaptă a sporturilor cu motor. În doi ani, Filip speră să ajungă în Formula 2.

El a avut posibilitatea de a rămâne în Formula 3, dar propunerile primite nu l-au satisfăcut. „Am avut oferte de la 4-5 echipe, dar nu cred că aveam șanse la TOP 5 cu ele, așa că am ales EuroFormula, cu VAR”, a susținut Ugran recent.

Filip Ugran // foto: Imago Images

Sezonul 2022 din EuroFormula Open are un total de 9 runde. După acest weekend urmează Belgia (Spa-Francorchamps), Ungaria (Hungaroring), Italia (Imola), Austria (Red Bull Ring), din nou Italia (Monza) și Spania (Barcelona).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.