Campionate

Manchester City, din nou stăpâna Angliei: 5 minute FABULOASE pentru al patrulea titlu cu Guardiola! Liverpool a sperat până aproape de final

+28 Foto
Manchester City a revenit fantastic în meciul cu Aston Villa, s-a impus cu 3-2 și a cucerit al optulea titlu din istorie! Liverpool și-a făcut treaba, 3-1 cu Wolves, dar se mulțumește cu locul secund.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 22 mai 2022

Manchester City a revenit fantastic spre final în meciul cu Aston Villa, s-a impus cu 3-2 și a cucerit al optulea titlu din istorie, al patrulea în 5 ani cu Guardiola! Liverpool și-a făcut treaba, 3-1 cu Wolves, dar se mulțumește cu locul secund.

  • Cine merge în Champions League: Manchester City, Liverpool, Chelsea și Tottenham 
  • Cine merge în Europa League: Arsenal și Manchester United 
  • West Ham e calificată în Conference League 
  • Au retrogradat: Norwich, Watford și Burnley

Manchester City a câștigat lupta cu Liverpool

După-amiaza începuse perfect pentru Guardiola. Pe Anfield, Neto fructifica un contraatac al „lupilor” în minutul 3. Apoi, Liverpool a reacționat rapid, gol în minutul 24, dar situația încă era sub control pentru Manchester City. 

Gluma a început să se îngroașe în minutul 37, când Matty Cash a fuctificat un contraatac, 0-1. „Cetățenii” au presat, dar au fost prinși din nou descoperiți în minutul 69. Chiar Coutinho, fostul om al „cormoranilor”, a marcat, 0-2!

În ultimul sfert de oră, toți ochii, inclusivi ai fanilor din Manchester, s-au mutat pe meciul Liverpool - Wolves, 1-1 în acel moment! „Cormoranii” mai aveau nevoie de un singur gol. Klopp și-a trimis toate armele, l-a forțat inclusiv pe Salah, revenit după o accidentare. 

Declicul a venit până la urmă pe Etihad. Mai inspirat s-a dovedit Guardiola. L-a introdus pe Gundogan, iar neamțul a semnat o dublă în decurs de 5 minute, între 76 și 81. Între timp, Rodri punctase și el cu un șut din afara careului. 3-2! Fabulos! Manchester City supraviețuiește zilei decisive și câștigă al 8-lea titlu din istorie, al 4-lea din mandatul lui Guardiola.

FINAL » Manchester City - Aston Villa 3-2

  • Au marcat: Gundogan '76 '81, Rodri '79 / M. Cash '37, Coutinho '69

VIDEO cu golul încasat de Manchester City în minutul 37

FINAL » Liverpool - Wolverhampton 3-1

  • Au marcat: Mane 24, Salah 84, Robertson 89 / Neto 7

Tottenham termină peste Arsenal și merge în UCL

În lupta pentru ultimul loc de Champions League, lucrurile s-au clarificat rapid. Tottenham avea nevoie de un punct pe terenul deja retrogradatei Norwich, iar londonezii au forțat încă din start, goluri Kulusevski (16) și Kane (32). A urmat un recital după pauză, victorie 5-0, iar Conte va juca în grupele Ligii. Arsenal și-a făcut și ea treaba, victorie 5-1 cu Everton, dar în zadar.

FINAL » Norwich - Tottenham 0-5

  • Au marcat: Kulusevski '16 '64, Kane '32, Son '70 '76

FINAL  » Arsenal - Everton 5-1

  • Au marcat: Martinelli 27 (pen.), Nketiah 31, Cedric 56, Gabriel, Odegaard 82 / Van de Beek 45+3

Burnley pică în Championship după 6 ani

Burnley avea nevoie de cel puțin același rezultat ca Leeds, dar a fost învinsă acasă, de Newcastle, scor 2-1. Leeds s-a impus cu 2-1 la Brentford și rămâne încă un sezon pe prima scenă! Burnley pică după 6 ani în Premier League.

FINAL » Burnley - Newcastle 1-2

  • Au marcat: Cornet 69 / Wilson 20 (pen.), 60

FINAL » Brentford - Leeds 1-2

  • A marcat: Rapinha 56

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.