Campionate

„A îngenuncheat aproape o țară întreagă și cel mai mare club al lumii” » Fostul campion mondial francez comentează decizia lui Kylian Mbappe

Kylian Mbappe // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 23 mai 2022

Bixente Lizarazu (52 de ani), fost fundaș stânga francez, a comentat decizia lui Kylian Mbappe (23) de a semna cu PSG, în ciuda faptului că a fost ofertat și de Real Madrid.

Dorit de două dintre cele mai ambițioase cluburi ale Europei, Real Madrid și PSG, Kylian Mbappe a preferat să rămână în capitala Franței cel puțin până în 2025. 

Bixente Lizarazu, fost fundaș la Bordeaux, Bilbao, Bayern și Marseille, a analizat „telenovela” Mbappe și a concluzionat că „a îngenuncheat” ambele cluburi, în condițiile în care atât PSG cât și Real Madrid s-au întrecut în oferte care mai de care mai spectaculoase.

Câștig de cauză a avut PSG, care a oferit mai mulți bani, l-a lăsat pe Mbappe să păstreze 100% dintre drepturile de imagine și i-a oferit o influență nemaiîntâlnită în deciziile sportive luate la nivelul clubului. 

Bixente Lizarazu, după ce Kylian Mbappe a semnat cu PSG: „A îngenuncheat două cluburi”

„Clanul Mbappe a condus negocierile. Am impresia că a îngenuncheat două cluburi. Nu am văzut niciodată, în istoria fotbalului, un jucător care să îngenuncheze aproape o țară întreagă și cel mai mare club din lume”, a afirmat Lizarazu la Telefoot, citat de Marca

La ce s-a referit Bixente? PSG este condus de statul Qatar, care a turat toate motoarele pentru a se asigura că Mbappe rămâne la PSG. Emirul Qatarului și președintele Franței s-au implicat direct în afacere.

Săptămânile trecute, Lizarazu declarase că transferul la Real Madrid este mutarea logică pentru Mbappe: „Cred că Real este cea mai clară opțiune, au această tradiție în Liga Campionilor și electricitatea stadionului (n.r. - Santiago Bernabeu). În plus, echipa este perfectă, s-ar descurca bine imediat ce ar ajunge, parteneriatul cu Benzema ar fi grozav”.

22 de trofeea cucerit Lizarazu în carieră, printre care Cupa Mondială din 1998 și EURO 2000 cu Franța și Liga Campionilor în 2001, alături de Bayern

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.