Tenis

Emma Răducanu, revenire minunată în primul tur de la Roland Garros » Bianca Andreescu e calificată și ea în turul al doilea

Emma Răducanu Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 23 May 2022

Emma Răducanu (19 ani, 12 WTA) s-a calificat în turul doi de la Roland Garros, după ce a trecut de Linda Noskova (17 ani, 184 WTA), scor 6-7 (4), 7-5, 6-1.

Sportiva cu origini românești, dar care reprezintă Marea Britanie, a avut parte de un meci extrem de dificil împotriva debutantei Noskova, o tânără cehoaică de numai 17 ani.

Emma Răducanu, revenire superbă în primul tur de la Roland Garros

Meciul s-a dovedit a fi unul foarte complicat pentru Emma. Noskova a jucat de la egal la egal în primul set, ba chiar au existat multe momente în care adolescenta a fost mai inspirată. Astfel, primul set a ajuns în tiebreak, unde cehoaica s-a impus la 4.

Nici setul al doilea nu a început foarte bine pentru câștigătoarea de la US Open din 2021. Noskova avea 2-1 cu break în față și avea prima șansă la calificarea în turul secund. Din acel moment însă, Emma Răducanu și-a asumat mai multe riscuri, fiind conșientă că nu mai are nimic de pierdut. Noua strategie a dat roade.

Având în față un adversar mult mai agresiv, Linda Noskova a început să simtă presiunea, greșind tot mai multe mingi ușoare. Cu o astfel de desfășurare, cehoaica a fost victimă sigură, atât în setul doi, cât și în „decisiv”.

Emma Răducanu a obținut victoria în 2 ore și 40 de minute, scor 6-7 (4), 7-5, 6-1 și s-a calificat în al doilea tur al Grand Slam-ului de la Paris, acolo unde o va întâlni pe bielorusa Aliaksandra Sasnovich (28 de ani, 47 WTA)

Bianca Andreescu, în turul doi la Roland Garros

În următorul tur o vom vedea și pe Bianca Andreescu (21 ani, 72 WTA), jucătoare cu părinți români, dar care reprezintă Canada. Câștigătoarea de la US Open din 2019 a s-a încălzit mai greu în meciul cu Ysaline Bonaventure (27 ani, 168 WTA), pierzând primul set, 3-6.

A urmat însă o adevărată demonstrație de forță a Biancăi, care s-a impus hotărât în următoarele două seturi, scor 7-5, 6-0. Pentru Andreescu urmează un meci de un alt calibru. O va întâlni pe Belinda Bencic, favorita numărul 14 la Paris.

Citește și alte știri despre tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.