Nationala

Dragomir pune presiune pe Edi Iordănescu: „Ei doi ar trebui să fie titulari”

Rareș Ilie, marea surpriză a Rapidului din actualul sezon, în duel cu Tavi Popescu / Sursă foto: Imago Images

Articol de Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  luni, 23 mai 2022

Dumitru Dragomir, fostul președinte de la LPF, așteaptă rezultate notabile din partea naționalei la meciurile de Nations League din iunie. „Corleone” i-a nominalizat și pe cei doi tineri fotbaliști din Liga 1 pe care-i vrea cu orice preț în lotul lui Edi Iordănescu.

Octavian Popescu, 19 ani, atacantul celor de la FCSB, și Rareș Ilie, extrema stânga de aceeași vârstă a Rapidului, au impresionat în actualul sezon, concluzia lui Dragomir fiind că aceștia ar trebui să fie titularizați de Edward Iordănescu la naționala mare. Deși debutul lui Iordănescu pe banca „tricolorilor” n-a fost unul pozitiv (înfrângere și egal în amicalele cu Grecia și Israel), Mitică susține că actuala generație ar trebui să producă un parcurs cât mai solid în Liga Națiunilor

Dumitru Dragomir: „Puștii au crescut, sunt câțiva valoroși. N-ați văzut ce gol a dat Tavi Popescu cu stângul?”

>

„Normal ar fi ca Edi Iordănescu să aibă rezultate bune. Puștii au crescut, sunt câțiva valoroși. N-ați văzut ce gol a dat Tavi Popescu cu stângul? (n.r. - contra CFR-ului, în victoria roș-albaștrilor cu 3-1). Nici nu te aștepți să lovească mingea așa la vârsta lui.

Mai e Rareș Ilie de la Rapid, e un talent nemaipomenit. Ar trebui ca doi, trei, patru astfel de copii talentați să fie titulari (n.r. - la prima reprezentativă). Aleargă, au o capacitate de efort ieșită din comun. Mai e și Petrila de la CFR Cluj. Dacă va fi ordonat puțin, va fi fotbalist foarte bun.

Eu am prins perioada cu Dobrin, Balaci, Dumitrache, Hagi. Toți au pornit de tineri, acum e vârsta potrivită. Trebuie să primească încredere din partea antrenorilor”, a declarat Dumitru Dragomir, cu ocazia evenimentului în care s-a lansat cartea „Fotbal minut cu minut”, scrisă de jurnalistul clujean Ovidiu Blag.

România, 4 meciuri în 11 zile

Marți, Edward Iordănescu va anunța lotul pentru primele sale jocuri oficiale, care, în premieră la astfel de competiții, se vor disputa patru în numai 11 zile, în intervalul 4-14 iunie, primele două fiind în deplasare, în Muntenegru și în Bosnia.

Ultimele două partide din grupă vor fi pe 23 septembrie, în deplasare, cu Finlanda, și pe 26 septembrie, acasă, cu Bosnia. Câștigătoarea grupei ar urma să promoveze în Divizia A, în timp ce ultimul loc duce direct la retrogradarea în Divizia C.

O clasare în primele două locuri ar putea aduce României un loc la barajul pentru Euro 2024, în funcție de echipele calificate direct, din preliminariile clasice.

Programul naționalei în Liga Națiunilor

  • 4 iunie: Muntenegru – România, ora 21:45, Podgorica
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România, ora 20:45, Zenica
  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.