Liga 1

Gino Iorgulescu avertizează firma care deține drepturile TV pentru Liga 1: „Altfel, căutăm alte variante pe piață”

Drepturile TV aduc 28 de milioane de euro pentru LPF și cluburile din Liga 1

Articol de Marius Mărgărit, Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  Tuesday, 24 May 2022

Gino Iorgulescu (66 de ani), reales astăzi în funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal din postura de unic candidat, are un obiectiv principal în noul mandat: să obțină mai mulți bani pentru cluburile din Liga 1 prin contractul de cesiune al drepturilor de televizare. 

Pe parcursul conferinței de presă pe care a susținut-o după alegerile pentru șefia LPF, Gino Iorgulescu a subliniat în mai multe rânduri importanța ca suma primită pentru cesiunea drepturilor de televizare să crească. 

Actualul contract, semnat de LPF și firma eAD Interactive în aprilie 2019, este în valoare de 28 de milioane de euro pe sezon și va expira în 2024. De atunci, formatul Ligii 1 s-a schimbat - acum sunt cu două echipe în plus și mai multe meciuri - motiv pentru care Iorgulescu solicită mai mulți bani. 

Gino Iorgulescu cere mai mulți bani pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga 1

>

„Ce mă interesează cel mai mult este că până la această oră nu am ajuns la o înțelegere cu cei care dețin drepturile TV pentru mărirea contractului în vigoare.

După cum ați văzut, în noul format sunt 49 de meciuri în plus, dar contractul a rămas același. Televiziunile fac bani din cele 49 de meciuri în plus, încercăm să adăugăm ceva la contractul inițial.

Dacă mă întrebați pe mine, eu spun de mulți ani că în Liga 1 ar trebui să fie un număr mai mic de echipe, dar, fiind pandemia, s-a ajuns la acest format, care dă meciuri mai multe pe aceiași bani. 

Ei primesc bani din publicitate, din rating, plus de la sponsorul mare al Ligii 1. Ar trebui să se îndrepte și către noi”, a declarat Iorgulescu.

Avertismentul lui Gino Iorgulescu: „Vom vedea dacă sunt și alte societăți interesate de meciuri”

Întrebat de reporterul GSP dacă are vreo „pârghie” prin care să convingă firma parteneră să ofere mai mulți bani, Iorgulescu a lansat un avertisment în direcția acesteia:

„O pârghie ar fi să încercăm să vedem dacă mai sunt și alte societăți pe piață interesate de preluarea acestor meciuri televizate”.

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.