Liga 1

Dorin Șerdean, notificat să aducă milioane de euro la Dinamo: „Altfel, intervenim legal!”

Răzvan Zăvăleanu, reprezentatul administratorului judiciar de la Dinamo, susține că acționarii clubului din Ștefan cel Mare, în frunte cu Dorin Șerdean, au fost notificați să investească la echipă.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 24 May 2022

Răzvan Zăvăleanu, reprezentatul administratorului judiciar de la Dinamo, susține că acționarii clubului din Ștefan cel Mare, în frunte cu Dorin Șerdean, au fost notificați să investească la echipă.

Așa cum GSP.ro a scris astăzi, planul de reorganizare al lui Dinamo va fi zdruncinat în cazul în care formația aflată în insolvență va retrograda. În turul barajului de promovare/menținere în Liga 1, U Cluj s-a impus cu 2-0.

Răzvan Zăvăleanu: „Am notificat acționarii lui Dinamo să investească”

Am notificat acționarii lui Dinamo să ne ajute din punct de vedere financiar, vorbim de sume în valoare de milioane de euro, potrivit echipelor la care sunt acționari. Dacă nu vor veni cu banii, există remedii legale. Toți acționarii trebuie să înțeleagă că au și obligații. E ca într-o căsătorie. 

Dacă nu-și vor îndeplini obligațiile de acționari, avem mijloacele la îndemână să intervenim. Toți acționarii sunt notificați, inclusiv DDB. Dar DDB a virat sume importante de la debutul procedurii de insolvență. Ei au adus spre 3 milioane de euro până acum”, a declarat Zăvăleanu în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Dorin Șerdean a preluat de curând de la Cortacero rolul de reprezentant al societății Lotus, deținătoarea a 72% dintre acțiunile lui Dinamo.

Cum sunt împărțite acțiunile la Dinamo

  • Lotus (Dorin Șerdean) - 72,8758%
  • DDB - 20,0610%
  • CS FC Dinamo („Dinamo Badea”) - 7,031%
  • Cornel Dinu - 0,013

Nici suporterii nu mai salvează Dinamo din Liga 1 în cazul retrogradării

Fanii au reușit să mențină clubul în viață, însă retrogradarea le-ar îngreuna cu mult misiunea. Societatea e în insolvență și și-a asumat, în planul de reorganizare, să plătească 5,3 milioane de euro către creditori în următorii trei ani.

Dinamo încă nu a început să facă vreo plată, deci debitele acestea vor „înghesui” bugetele din anii următori. Ani în care „câinilor” nu le va fi suficient să stingă datoriile vechi, vor avea nevoie de alți bani pentru a-și continua activitatea în competiții.

Ca să convingă tribunalul să aprobe planul de reorganizare, Răzvan Zăvăleanu a descris sursele de venituri cu un optimism exagerat. El a estimat că Dinamo va încasa 20 de milioane de euro în trei ani, cu o creștere a veniturilor cu 70 la sută față de precedenții trei ani.

Societatea ar urma să primească 3,9 milioane de euro din drepturi TV. Retrogradarea face ca sursa aceasta să dispară, Dinamo ar mai primi în „B” doar 20.000 de euro pe sezon din drepturi TV.

Ar mai fi 3 milioane de euro din transferuri, o sumă imposibil de atins, fiindcă niciun club din liga a doua nu a vândut vreodată fotbaliști cu atât de mulți bani. Încă 5 milioane de euro ar urma să vină ca urmare a aportului acționarilor.

Acționar majoritar e Dorin Șerdean, care nici nu a susținut vreodată că ar dispune de 5 milioane de euro, în niciun caz că ar avea de gând să investească atâția bani.

Care e viitorul stadionului Dinamo. Procesul din săptămânile următoare

>

Mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.