Baschet

Antrenorul lui Golden State a dat cu pumnul în masă și i-a făcut praf pe politicieni, după masacrul cu 21 de morți din Texas: „Puneți propria dorință de putere mai presus de viețile copiilor noștri?”

Steve Kerr

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 25 May 2022

Steve Kerr (56 de ani), antrenorul lui Golden State Warriors, a avut un discurs manifest după masacrul din Texas, de marți, când 21 de persoane au fost ucise într-o școală.

Un tânăr de 18 ani a intrat într-o școală elementară din Texas, marți, și a început să împuște elevii și profesorii. Potrivit Departamentului de Siguranță Publică din Texas, 19 copii și doi adulți au murit în urma masacrului. Atacatorul a fost, de asemenea, ucis.

Steve Kerr, discurs manifest după tragedia din Texas

Steve Kerr a refuzat să vorbească despre baschet, în ciuda faptului că echipa sa joacă finala Conferinței de Vest cu Dallas Mavericks. Fostul jucător de la Chicago Bulls a trecut printr-o tragedie și în tinerețe, când tatăl său a murit într-un atentat în Beirut, în 1984.

Vizibil afectat, Kerr a lovit în masa de la conferința de presă și și-a început discursul: „Când o să facem ceva? Am obosit să mă trezesc dimineața și să fiu nevoit să ofer condoleanțe familiilor devastate de tragediile acestea. Sunt sătul de momentele de reculegere. Ajunge!”

Kerr s-a referit apoi la faptul că legea privind verificarea mai amănunțită a persoanelor care își achiziționează arme nu a fost aprobată. „Este un motiv pentru care nu vor vota această lege. Să își mențină puterea. 

Așa că vă întreb, Mitch McConnell, (n.r. - liderul minorității din Senat), vă întreb pe toți senatorii care refuză să facă ceva în legătură cu violența, cu împușcăturile din școli și din supermarketuri. Vă întreb: Aveți de gând să puneți propria dorință de putere mai presus de viețile copiilor noștri, ale bătrânilor noștri și ale credincioșilor noștri? Pentru că așa se pare”

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.