Hochei

Ministrul Sportului, acuzat frontal de Federația de Hochei: „De ce CNI face 4 patinoare în Harghita și Covasna și niciunul la București?!”

Eduard Novak, Ministrul Sportului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 25 May 2022

Federația Română de Hochei a emis un comunicat în care acuză Ministerul Sportului, condus de Eduard Novak, că incită la conflict, în urma alocării de fonduri pentru construcția de patinoare doar în județele Harghita, Mureș și Covasna.

Federația Română de Hochei acuză Ministerul Sportului

„Cu regret s-a constatat o schimbare de atitudine, și nu pozitivă, atât din partea Ministerului Sportului, cât și a unora dintre cluburi, procedându-se la instigarea, în principal a jucătorilor. Astfel s-a creat un climat conflictual, care este de natură să rupă echilibrul care exista la nivelul echipei naționale și între cluburi.

Nu putem să nu constatăm că acest dezechilibru se datorează și faptului că a existat și există o diferență clară în ceea ce privește modul de alocare a fondurilor pentru construirea infrastructurii atât de necesară pentru desfășurarea acestei activitități sportive.

Astfel, dacă în orașe precum București, Suceava, Iași, Constanța, Buzău nu s-a construit nici măcar un singur patinoar, în Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc au fost construite patinoare și urmează a se construi alte 4 (patru) patinoare în aceleași localități din fonduri CNI (Compania Națională de Investiții).

În ceea ce privește incidentele cu privire la care Biroul Federal al FRHG a fost sesizat, legate de meciul din data de 8 mai 2022 desfășurat între reprezentantiva României și cea a Ungariei în cadrul Campionatului Mondial de Hochei pe Gheață 2022 din Slovenia, în esență, FHRG nu are competența să stabilească dacă este sau nu un ținut, regiune, imn sau cântec bisericesc.”, se arată în comunicatul Federației Române de Hochei pe Gheață.

Citește și alte știri despre hochei:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.