Tenis

„Zero umanitate! Suntem niște peștișori într-un lac foarte mare” » Sorana Cîrstea a răbufnit, imediat după eliminarea de la Roland Garros

Sorana Cîrstea

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 25 mai 2022

După eliminarea de la Roland Garros, Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 26 WTA) a venit la interviuri și a fost întrebată despre decizia oficialilor Wimbledon de a interzice participarea jucătorilor ruși și bieloruși la ediția din acest an.

La capătul meciului cu Sloane Stephens din turul 2 de la Roland Garros, pierdut în 3 seturi, 6-3, 2-6, 0-6, Sorana Cîrstea și-a mutat atenția către sezonul de iarbă.

Jucătoarea din România a abordat unul dintre cele mai delicate subiecte din tenis, interzicerea jucătorilor ruși și bieloruși la Wimbledon, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina. 

Drept urmare, WTA și ATP, forurile care conduc tenisul feminin, respectiv masculin, au decis să nu le acorde jucătorilor puncte pentru rezultatele de la Wimbledon din acest an. 

Sorana Cîrstea: „Îmi pare rău pentru colegii ruși. ZERO umanitate din partea Wimbledon!”

„Pe iarbă e un pic complicat să spui ce așteptări ai, având în vedere că nu ai crescut pe iarbă. Sunt o jucătoare cu rezultate mixte pe iarbă, dar pot juca destul de bine. În acest punct al carierei nu mai joc pentru bani sau puncte, ci pentru trofeu”, a spus Sorana pentru Eurosport.

Ulterior, a contestat vehement decizia oficialilor Wimbledon:

„Personal, nu mă afectează, dar totul a fost greșit, începând cu decizia de a interzice participarea jucătorilor ruși, care nu are niciun sens și creează un precedent destul de riscant în tenis.

Apoi, era normal ca ATP și WTA să-și apere jucătorii, să ia acea decizie de a nu da puncte pentru a încerca să pedepsească puțin Wimbledonul. Wimbledonul apoi a decis să nu mai dea decât 50% din premiul în bani. Totul este foarte politic, noi suntem la mijlloc.

Îmi pare rău pentru colegii mei ruși, nu cred că este corect și nu cred că au vreo vină. Îmi pare rău, în general sportul ar trebui să fie peste politică, să arate mult mai multă umanitate. Ceea ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate.

Nu avem ce face, suntem niște peștișori într-un lac foarte mare. Ni se transmit deciziile, noi trebuie să hotărâm dacă le acceptăm sau nu”.

Mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.