Tenis

Irina Begu, aproape de descalificare la Roland Garros: racheta aruncată de româncă a aterizat în tribune și a fost la un pas să lovească un copil

+9 Foto
Irina Begu a fost aproape de descalificare în meciul cu Ekaterina Alexandrova / Captură Eurosport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 26 May 2022

Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) a fost protagonista unui moment delicat în meciul din turul II de la Roland Garros, disputat împotriva rusoaicei Ekaterina Alexandrova (27 de ani, 31 WTA). Jucătoarea noastră s-a calificat în turul III, însă a fost la un pas să fie descalificată în decisiv. 

  • Irina Begu a învins-o pe Ekaterina Alexandrova, scor 6-7, 6-3, 6-4, iar în turul III va juca împotriva franțuzoaicei Leolia Jeanjean (26 de ani, 227 WTA), cea care a eliminat-o azi pe Karolina Pliskova.

UPDATE 14:45 Emoții la final: Irina Begu l-a luat în brațe pe copilul pe care a fost aproape să-l lovească

Scene emoționante imediat după meci: copilul în direcția căruia a ricoșat racheta Irinei Begu a fost îmbrățișat și luat în brațe de sportiva noastră. Irina a părut serios afectată de cele întâmplate și nu și-a putut stăpâni lacrimile. 

Totuși, incidentul nefericit nu i-a adus Irinei un val de antipatie din partea publicului francez. Spectatorii prezenți pe Terenul 13 au aplaudat-o după ultimul punct al partidei.

+9 Foto
Irina Begu a fost aproape de descalificare în meciul cu Ekaterina Alexandrova / Captură Eurosport

Știrea inițială:

În setul decisiv, în momentul în care era condusă cu 0-2, românca a izbit racheta de pământ, aceasta ricoșând în tribuna din spatele arbitrului de scaun. Partida a fost întreruptă cinci minute, iar Irina a fost iertată și a putut continua meciul. 

Decisivul meciului Irina Begu - Ekaterina Alexandrova a fost marcat de incidentul involuntar petrecut la scorul de 2-0 în favoarea rusoaicei. După ce a cedat un punct mai disputat, jucătoarea noastră s-a îndreptat către scaun pentru a-și schimba racheta. 

Într-un moment de nervozitate deloc specific Irinei, românca și-a izbit racheta de pământ. Din nefericire, aceasta a ricoșat către o zonă înțesată de spectatori.

Irina Begu, la un pas de descalificare la Roland Garros

Conform jurnalistului portughez Jose Morgado, racheta a fost la un pas de a lovi un copil aflat în zona respectivă. Preț de câteva minute, s-a crezut că reprezentata României va fi descalificată, toleranța pentru astfel de episoade fiind aproape de zero. Supervizorul și-a făcut apariția pe teren și, după o discuție îndelungată purtată cu arbitrul, a decis să nu o descalifice pe Begu.

Partida a fost întreruptă timp de cinci minute și s-a reluat la scorul de 7-6, 3-6, 2-0 în favoarea rusoaicei. Alexandrova a contestat decizia, protestând în fața supervizorului turneului. 

Cel mai probabil, jucătoarea născută la Celeabinsk, în Rusia, și-ar fi dorit ca Begu să fie descalificată, cum s-a întâmplat în 2020 cu Novak Djokovic, atunci când o minge aruncată de sârb a lovit în zona gâtului o arbitră de linie la US Open

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.