Handbal

Gheorghe Tadici, replică dură pentru Cristina Neagu: „Prost e Nicușor Dan că îi dă salariul ăla! În jurul ei e vid”

Gheorghe Tadici (70 de ani), antrenorul celor de la HC Zalău, a oferit o replică în exclusivitate pentru GSP.ro, după acuzațiile lansate în această seară de Cristina Neagu (33 de ani).

Articol de Adrian Jitea  —  joi, 26 mai 2022

Gheorghe Tadici (70 de ani), antrenorul celor de la HC Zalău, a oferit o replică dură, după acuzațiile de blat la titlu lansate în această seară de Cristina Neagu (33 de ani).

  • În ultima rundă, CSM București primește vizita celor de la Baia Mare, iar Rapid joacă la Râmnicu Vâlcea. Meciurile decisive sunt programate duminică, 29 mai, de la ora 15:30
  • Înaintea ultimei runde, Rapid are un punct avans față de CSM București. O victorie este răsplătită cu 3 puncte.

Cristina Neagu a lansat un atac fără precedent la finalul meciului câștigat de CSM București, 26-24, împotriva lui HC Zalău. Interul stânga a lăsat să se înțeleagă că formația lui Gheorghe Tadici a lăsat-o mai ușor în disputele cu Rapid, dar a criticat și maniera de arbitraj a băimărenilor Alin Gherman și Adrian Moldovan. 

Gheorghe Tadici, replică pentru Cristina Neagu

Într-un dialog cu GSP, Gheorghe Tadici a răspuns punctual acuzațiilor, începând cu cu maniera de arbitraj: „Nu poate spune asta o jucătoare care încasează un salariu pe care zece din echipa mea nu îl au. Când a zis că are niște probleme cu 7 contra 9, cred că s-a referit contra noastră. Așa apreciez eu.

Dacă luăm ultimele 3 minute, fără eliminarea pe un blocaj al lui Lazic, incorectă, și pe un refuz de a da eliminare la limita de roșu, la Mitrache, când mai erau un minut și 50 de secunde, nu ar fi câștigat. Este jenantă declarația ei”, a început Tadici. 

Tadici: „Cel care e prost și dă este Nicușor Dan”

În decembrie 2021, Cristina Neagu a semnat o nouă înțelegere cu CSM București. Interul stânga câștigă 20.000 de euro/lunar. Tadici s-a legat acum de acest aspect. 

„Cunosc maniera ei de a se scuza după ce ratează obiective, asta de când a venit la CSM, de a justifica și de a comenta toate rezultatele, toate Final Four-urile ratate.  Dacă se consideră că trebuie să ai un buget spre 4 milioane de euro pentru a câștiga campionatul și Cupa României...

O las în lumea ei, nu vreau să intru în polemică cu ea. Să nu uite că a debutat la națională în 2007, când antrenor era Tadici. Am fost singurul care a avut încredere în ea la CM din Franța. Dacă au trecut atâția ani pentru a trage aceste concluzii, o face doar pentru că urmează o deviză românească, o vorbă din popor: «Nu e prost cine cere, e prost cine dă». 

O spun clar și răspicat: cel care e prost și dă este primarul Bucureștiului, Nicușor Dan! Se lasă păcălit așa cum s-a lăsat și Firea. O să punem mâna pe Cupa Campionilor, asta aud de atâția ani. Mai merge încă unul”, a comentat Tadici, pentru GSP.ro.

Gheorghe Tadici: „În jurul lui Neagu e un vid!”

  • Cristina Neagu a fost transferată de CSM București în 2017. A cucerit două titluri de campioană și trei Cupe ale României. În Champions League a prins un singur Final Four al Ligii Campionilor cu „tigroaicele”, chiar în primul sezon, când a fost și golgetera competiției, cu 110 goluri.

„Mi-ar conveni și mie să câștig un miliard pe lună, pentru două-trei ore de muncă pe zi. Și restul păcăleală! Care sunt rezultatele obținute de CSM București de când a venit Neagu? Dacă pentru Cupa României și campionat e nevoie de aproape 4 milioane de euro de euro buget... 

Astăzi, pe ce vorbim acum, au buget de 8 ori mai mare decât noi și au nevoie de ajutor pentru a câștiga. E lamentabil. Vreau să știu și eu ce a crescut în jurul ei. A crescut o Perianu, o Bazaliu, o Zamfir? Sau alte jucătoare care au fost în jurul ei, a crescut cineva? În jurul ei este un vid!”, a concluzionat fostul selecționer. 

CV Gheorghe Tadici

  • S-a născut pe 27 martie 1952 la Piatra Neamț
  • A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport la Cluj-Napoca în 1974
  • Antrenor al echipei feminine din Zalău, cu un interval, 2006-2008, când a fost pe bancă la Oltchim Rm. Vâlcea
  • Antrenor al echipei naționale a României (1994, 2005-2008, 2012-2015)
  • Performanțe la echipe de club: a câștigat City Cup cu Silcotub Zalău (1996), Cupa Cupelor și Supercupa Europei cu Oltchim Rm. Vâlcea (2007)
  • Performanțe la echipa națională: argint mondial la CM din Rusia (2005), locul 4 la CM din Franța 2007, locul 8 la JO de la Beijing (2008)

Citește și alte știri din handbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.