Tenis

Simona Halep spune că a suferit un atac de panică în timpul meciului cu Zheng: „A fost destul de rău”

+15 Foto
Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost eliminată de chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA) în turul secund de la Roland Garros, scor 6-2, 2-6, 1-6. Dubla campioană de Grand Slam spune că a suferit un atac de panică în setul secund.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 26 mai 2022

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost eliminată de chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA) în turul secund de la Roland Garros, scor 6-2, 2-6, 1-6. Dubla campioană de Grand Slam spune că a suferit un atac de panică în setul secund. 

Halep a câștigat fără emoții primul set, apoi a clacat și a pierdut 8 game-uri consecutive în fața chinezoaicei Zheng. Simona spune că un atac de panică a împiedicat-o să găsească soluțiile potrivite pe teren.

„A fost un meci complicat, da. Am început bine, am avut și un break în față în setul secund, apoi s-a întâmplat ceva. Am pierdut controlul. Dar ea a jucat bine, a făcut-o până la sfârșit”, a spus Halep, în deschiderea conferinței. Au urmat întrebările din partea jurnaliștilor. 

VIDEO Simona Halep: „Am suferit un atac de panică în meciul cu Zheng”

Prima a fost legată de intervenția medicilor din setul decisiv: „Am avut un atac de panică. Nu am știut cum să gestionez situația, pentru că nu mi se întâmplă foarte des. Nu m-am mai putut concentra, nu am mai avut aceaași coordonare pe teren. Ea a profitat de acest lucru. 

După meci a fost destul de greu, dar mi-am revenit. M-am recuperat și trebuie să învăț ceva din acest episod. Mă bucur că acum pot zâmbi. Știam că totul va fi bine, doctorii au verificat fiecare aspect”.

Întrebată despre lecția pe care o învață din acest episod, Halep a spus: „E doar un meci de tenis, cred că ar trebui să îl abordez puțin mai relaxată. N-ar trebui să mai pun atât de multă presiune pe mine. Chiar îmi dorem să reușesc lucruri frumoase aici. M-am simțit bine pe teren, la antrenamente, am muncit din greu. Nu găsesc un motiv particular, dar s-a întâmplat. Nu am ce face, trebuie să accept. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată într-un meci”.

Simona Halep, pregătită pentru sezonul pe iarbă

Halep este încrezătoare înainte sezonului pe iarbă: „Nu, nu m-am simțit mai bine odată cu apropierea finalului. Dacă aș fi simțit asta, aș fi început să joc mai bine. Nu am putut. Trebuie să accept acest lucru. Vestea bună este că nu m-am accidentat și că voi putea juca la turneele următoare”.

  • În luna iunie, Simona Halep va pregăti turneul de la Wimbledon, competiție pe care a câștigat-o în 2019. Primele din calendar, în perioada 6-12 iunie, sunt cele de la S'Hertogenbosch și Nottingham, dar românca nu s-a înscris la niciunul. Dacă nu va cere un wildcad, Halep va juca primul meci pe iarbă în 2022 la Birmingham, între 13-19 iunie.

Citește și alte știri de la Roland Garros:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.