Nationala

Vlad Chiricheș, după 6 ani petrecuți în Italia: „Acum îmi dau seama ce nebunii făceam la Steaua”

Vlad Chiricheș/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 27 May 2022

Vlad Chiricheș (32 de ani), fundașul central de la Sassuolo și căpitanul echipei naționale a României, a acordat un interviu pentru FRF TV în care a vorbit despre lucrurile învățate din fotbalul italian.

Chiricheș joacă în Serie A din 2016, când era cumpărat de Napoli de la Tottenham, în schimbul a 7 milioane de euro. În 2019-2020, acesta a jucat sub formă de împrumut la Sassuolo, iar la sfârșitul stagiunii era cumpărat de echipa din Emillia Romagna pentru 9,5 milioane de euro.

Chricheș, despre lecțiile învățate în Serie A

„Am învățat multe când am fost la Napoli. M-a ajutat să mă dezvolt. Până nu ajungi în Italia nu îți dai seama câte nu știi despre tactică. Italia m-a ajutat să cresc din punct de vedere tactic. Am început să înțeleg mai bine fotbalul. Îmi dau seama acum ce nebunii făceam în perioada Steaua, când plecam cu mingea și nu mă mai opream. Acum încerc să fiu mai cumpătat, să îi ajut pe tineri să înțeleagă fotbalul cum îl văd eu”, a delcarat Vlad Chiricheș, pentru FRF.TV.

Regretele lui Chiricheș din perioada petrecută la Tottenham

Căpitanul României a vorbit și despre perioada petrecută în Premier League, la Tottenham (2013-2016). Chiricheș recunoaște că schimbarea antrenorului în 2014, când Villas-Boas a fost înlocuit cu Pochettino, l-a dat peste cap. Fundașul central regretă că nu a reușit să se impună sub omanda tehnicianului argentinian, care în prezent se află pe banca lui PSG.

„În al doilea an au venit ceva accidentări, asta m-a tras în jos. A venit un antrenor nou, cu idei noi. Am avut probleme, la nivel mental nu am fost atât de liniștit să accept ce voia antrenorul de la mine. Asta regret, că nu am fost mai deschis să accept tot ceea ce îmi cerea antrenorul”, a mai precizat Chiricheș.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.