CSU Craiova - FC Botoșani 2-0 | Laurențiu Reghecampf, antrenorul oltenilor, a răbufnit la finalul partidei, afirmând că nu i se pare normal ca echipa clasată pe 3 în play-off să dispute un baraj pentru Europa cu locul 8 din play-out!
Echipele românești în cupele europene, sezonul 2022/23:
- CFR Cluj - turul 1 preliminar Champions League (tragerea la sorți e pe 14 iunie, meciurile vor fi pe 5/6 și 12/13 iulie)
- FCSB, CSU Craiova, Sepsi - turul 2 preliminar din Conference League (tragerea la sorți e pe 15 iunie, „dublele” se joacă pe 21 și 28 iulie)
CSU Craiova - FC Botoșani 2-0. Reghecampf: „Barajul ăsta, o mare tâmpenie!”
„Anul acesta a fost cea mai mare tâmpenie, ca o echipă care se luptă un an, joacă 40 de meciuri, termină pe 3 și la final dispută un asemenea baraj. Nu joci nici cu locul 7 măcar, ci cu locul 8. Joci cu o echipă care le bate pe Clinceni și pe Mediaș. Și după un asemenea meci poți fi dat afară, jucătorii pot fi eliminați, poate prinzi un meci prost.
Dacă pierdeam meciul din seara asta, probabil eram dat afară. Anul ăsta ni s-a întâmplat nouă, dar probabil anul viitor va fi altă echipă în situația noastră. Tot ce ai muncit într-un an se poate pierde după un meci. Cu ce ajută fotbalul românesc o echipă de pe locul 8 care nu are buget pentru Europa?
Pune-mă să joc cu o echipă din play-off, care are buget, care-și propune lucruri mari. A fost mult stres pentru mine. Și degeaba! Trebuie să existe o diferențiere. Probabil oamenii care analizează spun că, dacă ești mai valoros, trebuie să câștigi oricum. Dar nu e așa. Se poate întâmpla orice. Vlădoiu poate lua cartonaș roșu și jucam din minutul 20 în 10 oameni și ne chinuiam să câștigăm meciul.
Muncim un an, avem de îndeplinit un obiectiv și ajungem la sfârșitul campionatului să jucăm un asemenea meci. Cei de la Botoșani trebuiau să învingă Sepsi ca să joace cu noi. Ei n-au bani, n-au buget, dar li s-a dat un cadou, să joace în cupele europene. Nu e normal! Cei de la FRF cu cei de la Ligă ar trebui să ia niște decizii înainte de noul campionat. Dă bani mai mulți pentru locul 7, 8 decât să faci un asemenea meci!”, a declarat Reghecampf la Prima Sport 1.
România nu este singura țară care aplică acest sistem. Printre țările care joacă baraj pentru cupele europene între echipe din play-off și play-out se mai numără Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Irlanda și Slovacia, plus Olanda, unde se joacă sub formă de semifinale și finală între locurile 5-8.
{{text}}