Liga 1

Fostul antrenor din Liga 1 analizează lotul lui U Cluj: „E nevoie de investiții serioase” + Sfat pentru Lincar: „Fii mai «alunecos»!”

+31 Foto
U Cluj a revenit în Liga 1 // foto: Cristi Preda - GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 30 mai 2022

Marin Barbu (63 de ani), fost fotbalist și antrenor, crede că U Cluj are nevoie de întăriri serioase la nivelul lotului pentru a rezista în Liga 1.

Duminică seara, după 1-1 în returul barajului cu Dinamo (3-1 la general), U Cluj a promovat în Liga 1. Ardelenii au revenit astfel în primul eșalon după 7 ani de pribegie.

Deși lotul Universității cuprinde jucători experimentați la nivelul primei ligi, precum Paul Pîrvulescu, Roberto Romeo, Ioan Filip, Romario Pires și Ely Fernandes, „Magiun” Barbu consideră că formația pregătită de Erik Lincar are nevoie de întăriri pentru a rezista în Liga 1.

Marin Barbu, despre U Cluj: „Echipa are nevoie de investiții serioase pentru a rămâne în Liga 1”

„Îl cunosc foarte bine pe Lincar. E un antrenor tânăr, cu calități, a mai scăpat de ghinion. A ratat alte două promovări cu mare ghinion.

Clujul a avut câteva meciuri foarte dezamăgitoare. Dacă vrea să facă o figură bună în Liga 1, cel puțin să rămână în Liga 1, va trebui să facă investiții serioase. Echipa are nevoie de cel puțin 5-6 jucători valoroși în acel lot.

Dacă va rămâne Lincar, spun că este capabil să facă un lot competitiv. Depinde de cât vor investi oamenii de la Cluj. Dacă vor rămâne cu această echipă, e greu”, a opinat Marin Barbu la GSP Live. 

Lincar e un băiat foarte corect, dar asta nu este tocmai OK la fotbal. Trebuie să fii un pic «alunecos» pentru a rezolva multe probleme, uns cu toate alifiile. Să vrei să mergi drept, așa cum dorește Lincar, nu se potrivește în România.

Lincar este bine pregătit profesional. Corectitudinea sa vizavi de jucători este foarte importantă.

- Marin Barbu

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.