Liga 2

Ionuț Lupescu, după retrogradarea lui Dinamo: „Sunt furios! Badea, Elias și Mureșan au distrus clubul!”

+24 Foto
Ionuț Lupescu, 53 de ani, i-a criticat dur pe șefii lui Dinamo din ultimele două decenii, considerați vinovați de „Kaiser” pentru situația actuala a clubului.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 30 May 2022

Ionuț Lupescu, 53 de ani, i-a criticat dur pe șefii lui Dinamo din ultimele două decenii, considerați vinovați de „Kaiser” pentru situația actuală a clubului.

Dinamo a retrogradat în liga secundă pentru prima dată de la înființare, după ce a pierdut lamentabil barajul cu Universitatea Cluj, fără să câștige vreuna dintre manșe (1-1 duminică, 0-2 în tur).

Ionuț Lupescu: „Dinamo a fost tâlhărită în ultimii 15-20 de ani”

„Mă încearcă sentimente de amărăciune, de supărare, de tristețe. Câteva persoane și-au bătut joc de club. Simt și furie pentru cei care au condus clubul în ultimii 15-20 de ani. Mă deranjează, nu-mi pică bine când un club ca Dinamo nu reușește să rămână în Liga 1. Îi felicit pe Nicolae Badea, pe Elias, pe Iuliu Mureșan, unii au încercat acum mai mult timp să distrugă clubul. Toți tâlhării din perioada asta au încercat să distrugă clubul și iată că s-a ajuns unde s-a ajuns”, a declarat Lupescu la „Digi Sport Special”.

„Eu am plecat de la Dinamo în 2001, de-atunci lucrurile au luat-o în jos. Domnul Zăvăleanu era surprins de situație, dar trebuia să aibă un plan și pentru varianta în care retrograda în Liga 2. Dinamo a fost condusă din interes și cu mult amatorism. Bine, nu Zăvăleanu e de vină, ci ceilalți, care s-au ocupat de partea sportivă și economică”, a adăugat Lupescu.

Ce trebuie să urmeze la Dinamo? Lupescu vorbește despre implicarea Ministerului de Interne: „Important e să revii cât mai rapid în Liga 1, dar pentru Dinamo cel mai important lucru e să dispară din acționariat Lotus și ceilalți acționari, nu DDB, și să fie o societate curată. Viitorul lui Dinamo trebuie legat de CS Dinamo, și de DDB, care trebuie să aleagă o conducere profesionistă. Spun de CS Dinamo (n.r. - club deținut de MAI) pentru că stadionul va fi administrat de ei. Ne-am săturat de cei care au tâlhărit clubul ăsta!”.

Lupescu nu exclude să se implice activ la Dinamo în viitor. Una dintre condiții e legată de schimbarea acționariatului: „N-am fost niciodată solicitat să vin la Dinamo în ultimii 20 de ani, să fie clar! Trebuie să fie o societate curată. Cu acționariatul care este acum, imposibil”.

Cum sunt împărțite acțiunile la Dinamo

  • Lotus (Dorin Șerdean) - 72,8758%
  • DDB - 20,0610%
  • CS FC Dinamo („Dinamo Badea”) - 7,031%
  • Cornel Dinu - 0,013

6 trofeea câştigat Lupescu ca jucător cu Dinamo, 3 titluri de campion şi 3 Cupe ale României

DEZBATERE GSP » Cât de repede va reveni Dinamo în prima ligă?

>

Mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.