Tenis

Adolescenta care a eliminat-o pe Halep a cedat în „optimi” la Paris: „Mi-aș dori să fiu bărbat pe teren”

foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 31 mai 2022

Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA) a câștigat în optimile de finală de la Roland Garros cu Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA), scor 6-7 (5), 0-6, 2-6. Jucătoarea din China o eliminase pe Halep în turul 2 al actualei ediții a turneului de la Paris. 

La finalul partidei, sportiva din China a dezvăluit că a suferit de dureri menstruale, motiv pentru care nu a putut juca la parametri optimi împotriva liderului mondial.

Zheng: „Mi-aș dori să fiu bărbat”

„Am avut dureri de stomac și am încercat să fac tot ce am putut, dar în setul al doilea și al treilea nu am avut puterea să strig «haide!». Vreau să lupt, chiar vreau să lupt, dar pur și simplu nu am putere în astfel de momente și a fost foarte greu.

Nu am putut să-mi arăt tenisul astăzi în setul doi și trei, chiar nu sunt mulțumită de prestația mea. Dacă nu iau în calcul ziua de azi, sunt mulțumită de performanța mea în tot acest parcurs.

Problema a fost de dinaintea partidei. Lucruri de fete. Prima zi este întotdeauna atât de grea și apoi, știți, trebuie să fac sport. Îmi doresc să pot fi bărbat pe teren, ca să nu trebuiască să sufăr din aceste cauze”, a spus Zheng. 

Zheng, eliminată de Swiatek în optimile de la Roland Garros

Zheng a fost prima jucătoare care i-a pus probleme serioase lui Swiatek la această ediție de Roland Garros, reușind chiar să câștige primul set, în tie-break. În precedentele 3 tururi, jucătoarea din Polonia nu pierduse niciun set.

Ulterior, din cauza problemelor fizice menționate, nivelul de joc al lui Zheng a scăzut considerabil. A perdut setul secund la 0, iar în ultimul a luat doar două game-uri. În sferturile de finală, Swiatek o va înfrunta pe Jessica Pegula (28 de ani, 11 WTA), jucătoarea care a trecut de Irina Begu (31 de ani, 63 WTA în optimi, scor 6-4, 2-6, 3-6.

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.