Liga 1

Mircea Lucescu arată cu degetul după retrogradarea lui Dinamo: „Ei sunt vinovații!”

Mircea Lucescu (76 de ani) a vorbit despre retrogradarea lui Dinamo. Tehnicianul consideră că echipa la care s-a consacrat trebuie să înceapă din Liga 4 și indică șefii clubului de după '90 drept principalii vinovați pentru prăbușirea „câinilor”.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 31 May 2022

Mircea Lucescu (76 de ani) a vorbit despre retrogradarea lui Dinamo. Tehnicianul consideră că echipa la care s-a consacrat ca jucător și antrenor trebuie să înceapă din Liga 4 și indică șefii clubului de după '90 drept principalii vinovați pentru prăbușirea „câinilor”.

Dinamo a retrogradat în liga secundă pentru prima dată de la înființare, după ce a pierdut lamentabil barajul cu Universitatea Cluj, fără să câștige vreuna dintre manșe (1-1 duminică, 0-2 în tur).

Mircea Lucescu: „Dinamo trebuie să o ia de la 0”

„E mai sărac fotbalul românesc fără Dinamo, dar Dinamo cred că va găsi soluții pentru a reveni. De o altă manieră, în așa fel încât să nu trebuiască să mai stea la cheremul nimănui. Părerea mea a fost și va rămâne că trebuie să facă același lucru pe care l-a făcut și Rapid, să plece de la zero, din divizia a treia, să crească, ca o echipă profesionistă, așa cum stă bine echipelor de brand din România.

Trecând de la an la an cu datorii imense, nici nu știi la cine se duc banii care se strâng, sunt folosiți mai mult pentru a plăti datoriile decât pentru a ajuta echipa să crească și jucătorii să evolueze la un nivel de performanță”, a declarat Mircea Lucescu.

3 trofeeare Mircea Lucescu la Dinamo ca antrenor (Cupa în 1986, plus eventul în 1990)

Mircea Lucescu: „Am lăsat în 1990 o echipă extraordinară la Dinamo”

Lucescu își amintește de perioada în care el activa la Dinamo și îi critică pe foștii conducători ai clubului din ultimii 30 de ani: „E păcat că s-a întâmplat acest lucru, cred că toți cei care au avut această echipă în primire, după anii '90, sunt răspunzători de situația în care se găsește acum Dinamo.

Eu am lăsat în 1990 o echipă extraordinară, una dintre cele mai bune echipe din Europa. Din păcate s-a destrămat, au plecat 10 jucători, iar cei care s-au ocupat de echipă în continuare nu au reușit să păstreze același nivel de performanță”.

Mai revine Il Luce la Dinamo? „Eu am o vârstă, sunt atâția oameni tineri legați de Dinamo, cu o dragoste extraordinară pentru această echipă. Ați văzut și reacția lui Lupescu, sunt atâția oameni care ar putea să preia această echipă, pentru că e nevoie de mult entuziasm pentru a face lucruri”.

Mircea Lucescu a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” într-o ceremonie desfășurată la Târgu Jiu

Prezent la Amfiteatrul „Auditorium Maximum” din Târgu Jiu, antrenorul lui Dinamo Kiev a primit acest titlu onorific cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea instituției.

„Este o onoare deosebită pentru instituția noastră de învățământ superior, ca unul dintre cei mai mari ambasadori ai fotbalului românesc și ai României să se alăture altor mari personalități ce fac deja parte din Hall of fame-ul universitar gorjean. 

Mircea Lucescu și-a legat în trecut destinul de Gorj. Soția marelui tehnician, Neli Lucescu, fiind fiica unor celebri profesori din Târgu Jiu”, a fost mesajul Universității „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.