Campionate

Italia, zdrobită de Argentina în „Finalissima 2022” » Messi și-a depus candidatura pentru Mondial!

+15 Foto
Argentina a învins-o pe Italia în „Finalissima 2022”, scor 3-0, în duelul campioanelor Europei și Americii de Sud.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 01 iunie 2022

Argentina a învins-o pe Italia, scor 3-0, în „Finalissima 2022” - duelul campioanelor Europei și Americii de Sud. Naționala lui Messi a arătat excelent și pare în acest moment o candidată serioasă pentru câștigarea Campionatului Mondial de la finalul anului.

  • După 29 de ani, Cupa Campionilor destinată echipelor naționale, inspirată după modelul defunctei Cupe Intercontinentale, a fost scoasă de la naftalină de UEFA și CONMEBOL și rebotezată „Finalissima 2022”. 
  • A fost primul meci al lui Messi împotriva Italiei.

Argentina e campioana campioanelor!

Reluările cadrate din dreptul lui Raspadori (12) și Belotti (21) confirmau începutul superior al Italiei. Conduși de un Leo Messi în mare formă, sud-americanii au fructificat în partea a doua a primului act ambele șanse de gol și au răsturnat definitiv soarta întâlnirii.

Messi s-a întors de lângă Di Lorenzo, a pătruns în careu și l-a servit ideal pe Lautaro Martinez. Cu poarta goală în față, golgheterul Interului n-a făcut decât să devieze balonul în plasă (28). 

Apoi, chiar înainte de pauză, trupa lui Scaloni a punctat iar. Degajarea lui Emiliano Martinez a fost recepționată de Lautaro, care a reușit în continuarea fazei o pasă senzațională către Di Maria, pe lângă „vulpoiul” Chiellini. 1 la 1 cu Donnarumma, viitorul jucător al lui Juventus a înscris cu o „scăriță” de efect (45+1). 

Italia nu și-a revenit în repriza secundă, când numai intervențiile lui Donnarumma au făcut ca scorul să nu capete proporții umilitoare. Pe rând, Messi, Di Maria și Lo Celso au trecut pe lângă gol. L-a găsit rezerva Dybala la ultima fază!

Chiellini spune adio naționalei

Înlocuit la pauză, Chiellini a jucat miercuri seară ultima partidă în naționala Italiei. Stoperul care se pregătește de o aventură în MLS are 117 selecții pentru „Squadra azzura”, 8 goluri. Euro 2020 e cea mai importantă realizare a legendarului fundaș confundat cu Juventus.

FINAL. Italia - Argentina 0-3

Italia - Argentina, echipele de start

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson - Barella, Jorginho, Pessina - Bernardeschi, Belotti, Raspadori
Antrenor: Roberto Mancini

Argentina: E. Martinez - Romero, Molina, Otamendi, Tagliafico - De Paul, Rodriguez, Lo Celso - Messi, L. Martinez, Di Maria
Antrenor: Lionel Scaloni

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.