Tenis

Nadal și Djokovic, declarații după maratonul de peste 4 ore: „Ori respecți planul A, ori pleci acasă!”

+15 Foto
Rafael Nadal // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 01 June 2022

Rafael Nadal (35 de ani, 5 ATP) l-a învins pe Novak Djokovic (35 de ani. 1 ATP), scor 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4), și s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2022.

La finalul partidei care a durat 4 ore și 12 minute, ibericul, campion de 13 ori la Roland Garros, a vorbit despre importanța victoriei în fața marelui său rival. 

Concluziile lui Rafael Nadal după victoria cu Djokovic de la Roland Garros: „Știam că nu există planul B. Ori respecți planul A, ori pleci acasă!”

„Mereu e o provocare să joci contra lui Novak. Sunt foarte fericit de meciul reușit în fața unuia dintre cei mai buni din istorie. Sunt foarte emoționat. Totul e incredibil. 

Pentru mine e foarte important să joc aici. E cel mai important loc din cariera mea. Dar încă nu am câștigat nimic. Am doar ocazia de a reveni în două zile și de a juca într-un turneu care înseamnă totul pentru mine.

 Acum încerc să fiu echilibrat. E o noapte mare, trebuie să mă bucur de ea. Dar obiectivul este să rămân concentrat pe meciul următor.

Am jucat cea mai bună partidă din ultimele 4 luni. Am jucat bine, am avut intensitate fizică și mentală. În setul 4 am luptat fără să-mi pierd speranța. Este o noapte specială pentru mine. Aici e un teren special, are ceva unic.

În ziua în care aveam cea mai mare nevoie, am reușit să joc la un nivel la care nu credeam că pot, pentru că mi-a fost greu în ultimele 3 luni și jumătate. Acum trebuie să mențin acest nivel. Am fost surprins de faptul că am început așa. Știam că nu există planul B. Ori respecți planul A, ori pleci acasă! Dar e foarte greu. Dacă îi dai voie, Djokovic revine mereu.”, a spus Rafael Nadal, citat de Mundo Deportivo

A arătat că este un campion. Îl felicit. Merită. Am pierdut în fața unui jucător mai bun. A fost mai bun în momentele importante
- Novak Djokovic

FOTO. Cele mai tari momente din meciul Nadal – Djokovic 

VIDEO Rezumatul meciului Djokovic - Nadal

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.