Campionate

Spania și Portugalia au remizat în primul „șoc” din Liga Națiunilor. Ronaldo, rezervă

+11 Foto
Spania - Portugalia, meciul zilei în Liga Națiunilor, LIVE pe GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 02 iunie 2022

Spania și Portugalia au remizat, scor 1-1, în cel mai tare meci al zilei din Liga Națiunilor. Cristiano Ronaldo a fost rezervă și a intrat pe teren în minutul 62.

Spania a deschis scorul la capătul unui contraatac splendid. Gavi a recuperat și l-a lansat pe Sarabia spre poarta lui Diego Costa. Altruist, jucătorul lui Sporting a pasat la Morata, care a pus decisiv latul din 7 metri. 

Campioana mondială din 2010 a părut apoi că are sub control partida, numai că lusitanii și-au revenit în repriza secundă și au egalat spre final, când centrarea lui Joao Cancelo către Ricardo Horta a făcut 90% din gol (82).

Spania putea câștiga toate cele 3 puncte în minutul 87. Costa a respins greșit în fața careului mic, până la Jordi Alba, numai că fundașul stânga de la Barcelona n-a cadrat lovitura de cap pe care trebuia să scrie 2-1.

În aceeași grupă A2 din Liga Națiunilor, Cehia a învins-o cu 2-1 pe Elveția și a preluat șefia după prima rundă.

2.825de zile au trecut de la debutul lui Horta la națională. A înscris azi la abia al doilea meci pentru Portugalia. Primul a fost în 2014

Spania, criticată de AS și Marca

„La Mondial nu se poate rata așa”, a titrat Marca, despre prestația spaniolilor. „Spania a adormit la Sevilla”, a scris și AS.

Portugalia e prima echipă care leagă 6 meciuri fără să piardă cu Spania, ca oaspete (toate egaluri). La Roja n-a mai învins-o de la Mondialul din Africa de Sud, din 2010, iar pe teren propriu din 1958!

FINAL. Spania - Portugalia 1-1

Spania - Portugalia: echipele de start

SPANIA: Unai Simón - Azpilicueta, Diego Llorente, Pau Torres, Jordi Alba - Carlos Soler, Busquets, Gavi - Ferran, Morata, Sarabia 
Rezerve: Sanchez, Raya, Inigo Martinez, M. Llorente, Koke, Asensio, Fati, De Tomas, Rodri, Alonso, Carvajal, Olmo 
Selecționer: Luis Enrique 

PORTUGALIA: Diogo Costa - Cancelo, Danilo, Pepe, Guerreiro - Otavio, Moutinho, Bruno Fernandes - Rafael Leao, André Silva, Bernardo Silva
Rezerve: Rui Patricio, Rui Silva, Dalot, Carmo, Joao Palhinha, Ronaldo, William Carvalho, Goncalo Guedes, Ruben Neves, Nuno Mendes, Ricardo Horta, Matheus Nunes 
Selecționer: Fernando Santos

Imagini de la antrenamentul oficial al Spaniei înaintea meciului cu Portugalia

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.