La antrenamentul de joi, selecționerul Edward Iordănescu le-a transmis jucătorilor României un mesaj clar și dur: „Cine nu dă tot pentru echipă nu va mai fi convocat! Schimbați-vă gândirea ca să avem nivel și rezultate!”
- Trimișii GSP.ro la Podgorica transmit cele mai importante informații înainte de duelul de sâmbătă
- Ambele meciuri cu Muntenegru ale României, 4 iunie în deplasare și 14 iunie acasă, vor fi televizate de Prima TV începând cu 21:45
Joi, la ultimul antrenament de la Mogoșoaia, Edward Iordănescu a preferat să facă o ședință mai ușoară din punct de vedere fizic, punând accent mai ales pe aspectul tactic, pentru ultimele retușuri înainte de meciul cu muntenegrenii.
Surse apropiate naționalei susțin că tehnicianul, care a sesizat absența spiritului de echipă la națională, le-a și transmis jucătorilor un mesaj clar și fără echivoc:
„Prima condiție e ca fiecare să dea tot ce are mai bun. Cine nu dă totul pentru echipă e la ultima convocare! Nu o să ne schimbăm nivelul și rezultatele până nu ne schimbăm gândirea!".
Sorescu, Pușcaș și M. Marin ies din calcule cu Muntenegru
Selecționerul a avut la dispoziție o săptămână de cantonament, dar numai în ultimele două zile a putut să lucreze în efectiv complet. Jucătorii s-au reunit în etape, după finalul sezonului.
Ultimii au ajuns abia luni seară, Pușcaș și M. Marin, după ce au disputat cu Pisa barajul de promovare în Serie A, pierdut în „dubla” cu Monza.
Marți, ei au făcut o refacere și abia miercuri au intrat la primul antrenament cu echipa, dar resimt încă o stare de oboseală. Iar Edward Iordănescu ia în calcul să nu-i folosească sâmbătă, la Podgorica. În aceeași situație e și Sorescu, abia intrat în program normal, după o accidentare.
Confruntarea de sâmbătă, prima oficială din mandatul lui Edi Iordănescu, are o încărcătură uriașă pentru selecționer.
După debutul ratat din amicalele disputate în martie, 0-1 cu Grecia (acasă) și 2-2 cu Israel (deplasare), conducerea FRF așteaptă să vadă un progres în jocul „tricolorilor” și un start cu dreptul, care să dea speranțe fanilor într-o calificare la EURO 2024.
Tehnicianul trebuie să claseze echipa pe unul dintre primele două locuri în grupa de Liga Națiunilor pentru a continua sigur pe banca naționalei și în preliminariile clasice.
Este cea de-a cincea întâlnire cu Muntenegru în ultimii șase ani, a treia în capitala statului ex-iugoslav.
Toate oficiale, toate terminate cu rezultate strânse. Bilanț în oglindă: o victorie noi, una ei și două egaluri. La meciul de la Podgorica, „tricolorii” vor fi încurajați și de o mică galerie de 200 de suporteri.
3meciuri a câștigat România în deplasare, în cele două ediții de Liga Națiunilor, cu Austria (3-2), cu Lituania (2-1) și cu Muntenegru (1-0)
Absenți de marcă la Muntenegru
La Podgorica, entuziasmul gazdelor s-a mai estompat după indisponibilitățile de ultimă oră ale liderilor naționalei Muntenegru, stoperul Stefan Savici (Atletico Madrid), care a și părăsit cantonamentul, și atacantul Stevan Jovetici (Hertha Berlin), absent cel puțin la partida cu noi.
O altă problemă din tabăra adversă de care ar putea profita „tricolorii” este absența mijlocașului Nikola Vukcevici (Levante), considerat de jurnaliștii locali responsabilul cu jocul de posesie al „șoimilor”
Muntenegru - România e arbitrat de un polițist suedez
Partida dintre Muntenegru și România, de la Podgorica, va fi condusă de o brigadă de arbitri din Suedia, cu Andreas Ekberg la centru, asistat de Mehmet Culum și Niklas Nyberg.
Polițist de meserie, Ekberg (37 de ani) este purtător al ecusonului FIA din 2013 și nu a mai arbitrat niciodată cele două naționale de seniori. În 2019 a condus meciul Anglia- România (2-4), de la Euro U21, dar și două partide ale unor echipe românești în cupele europene: Dudelange - CFR (0-2) și Astra - Austria Viena (2-3).
{{text}}