Campionate

Rămâne Mihăilă în Serie A? Atalanta ar vrea să discute prelungirea împrumutului

Valentin Mihăilă , Foto: Imago Images

Articol de Daniel Scorpie  —  Friday, 03 June 2022

Valentin Mihăilă (22 de ani) a jucat puțin în sezonul trecut pentru Atalanta și nu întrunea condițiile achitării clauzei de cumpărare, dar antrenorul Gasperini insistă să-l încerce și în sezonul viitor.

Transferul din iarnă trebuia să fie o trambulină pentru relansarea lui Valentin Mihăilă în Serie A. Retrogradat cu Parma, fostul oltean jucase în tur alături de Dennis Man și a prins 13 meciuri (zece ca titular), în care a reușit două goluri și o pasă decisivă. Saltul rapid la Atalanta, perfectat chiar în ultima zi de mercato, îi oferea șansa afirmării la un club cu pretenții europene. 

Numai că acolo a găsit o concurență mult mai mare, exigențe sporite, iar extrema română a avut apariții episodice și, în consecință, realizările lui au lipsit cu desăvârșire.

Atalanta nu ar vrea să renunțe la Mihăilă

Pentru a fi transferat definitiv, el avea nevoie de 50% din meciuri jucate cu minimum 20 de minute în fiecare. Conform acestei clauze, echipa din Bergamo era obligată să achite 9,5 milioane de euro cu tot cu bonusuri, sumă considerată însă nejustificată pentru o eternă rezervă, folosită când și când pe finalurile de meci. 

Totuși, nerazzurrii nu ar vrea să renunțe la Mihăilă și situația acestuia a fost discutată la Boston de administratorul-delegat Luca Percassi cu patronul Parmei, Kyle Krause.

„Situația lui Mihăilă rămâne deocamdată învăluită în mister”

Presa lombardă a scris că „dacă pentru Delprato și Pezzella viitorul ar fi în tricoul gialloblu, în cazul lui Mihăilă se discută posibilitatea prelungirii împrumutului, antrenorul Gian Piero Gasperini insistând să îl testeze mai mult în sezonul următor. Situația rămâne deocamdată învăluită în mister și Percassi a cerut timp de gândire pentru a lua o decizie definitivă”.

71 de minutea jucat Valentin Mihăilă în Serie A și 30 de minute în Europa League la Atalanta în ultimul sezon

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.