Nationala

Andreas Ekberg arbitrează Muntenegru - România » Numele său se leagă de una dintre cele mai mari rușini din fotbalul românesc

Andreas Ekberg Foto:Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 03 iunie 2022

UEFA l-a delegat pe suedezul Andreas Ekberg (37 de ani) să arbitreze partida dintre Muntenegru și România, din Liga Națiunilor.

  • Muntenegru - România este sâmbătă, 4 iunie. Partida este programată de la 21:45 și va putea fi urmărită LiveTEXT pe GSP.to și la televizor pe Prima TV.

Ekberg va fi ajutat la cele două tușe de conaționalii săi, Mehmet Culum și Niklas Nyberg, în timp ce Fredrick Klitte va fi cel de-al patrulea oficial. 

Partida de mâine seară va beneficia de sistemul VAR. Portughezii Luis Godinho și Hugo Miguel urmând a fi arbitrii video. 

Andreas Ekberg a cochetat de două ori cu fotbalul românesc

Andreas Ekberg este ofițer de poliție, are 37 de ani și este arbitru FIFA din 2013. Acesta a mai condus două partide până acum în care au fost implicate echipe românești. 

Este vorba de Dudelange – CFR Cluj 2-0, una dintre marile umilințe din ultimul timp și de Anglia U21 – România U21 2-4, la EURO U21 din 2019, un rezultat uriaș pentru echipa antrenată la acel moment de Mirel Rădoi.

Echipa probabilă a României în meciul cu Muntenegru

Din informațiile Gazetei, Edi Iordănescu va alege un sistem ofensiv de joc, un 4-3-3, prin care va încerca să obțină punct sau puncte din Podgorica.

România: Fl. Niță - Rațiu, Chiricheș, Burcă, Camora - R. Marin, I. Cristea, Cicâldău - Maxim, Fl. Tănase, A. Ivan 
Sistem: 4-3-3 
Selecționer: Edward Iordănescu

VIDEO Mihai Stoichiță, optimist înaintea meciului cu Muntenegru: „Până acum nu am avut probleme”

>

Citește alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.