Liga 1

Lovitură pentru Gigi Becali » Botoșani a câștigat procesul cu FCSB în cazul Moruțan! Roș-albaștrii sunt obligați să plătească o sumă uriașă

Olimpiu Moruțan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 03 iunie 2022

FCSB a pierdut procesul cu FC Botoșani, după ce moldovenii au cerut să-și recupereze banii din transferul lui Olimpiu Moruțan de la roș-albaștrii la Galatasaray, în urma căruia echipa finanțată de Valeriu Iftime păstrase un procent de 9%.

Acum, Comisia de Recurs din cadrul FRF le-a dat și dreptate moldovenilor, obligând FCSB să plătească 279.000 de euro celor de la Botoșani. Însă îi scutește pe roș-albaștrii de plata a încă 42.000 de euro, sumă reprezentând taxa de solidaritate.

Admite recursul. Modifică în parte Hotărârea CNSL nr. 19/26.01.2022. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de AFC Botoșani în contradictoriu cu FC FCSB SA. Obligă FC FCSB SA la plata către AFC Botosani a sumei reprezentând indemnizație de transfer pentru transferul jucătorului Moruțan Olimpiu Vasile. 

Respinge capătul de cerere având ca obiect obligarea FC FCSB SA la plata contribuției de solidaritate pentru jucătorul Moruțan Olimpiu Vasile, ca neîntemeiată. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii recurate. Definitivă și executorie pe plan intern.
-Comisia de Recurs a FRF

FCSB mai are o cale de apel, aceștia se pot adresa celor de la TAS în termen de 21 zile de la comunicare, anunță lpf.ro.

Becali îi oferise un armistițiu lui Iftime

În februarie, Gigi Becali îi oferea o soluție lui Valeriu Iftime pentru ca finanțatorul Botoșaniului să primească banii înainte ca turcii de la Galatasaray să vireze suma datorată pentru transferul lui Moruțan.

„Nu am bani, dacă nu îmi dă Galatasaray, de unde să am bani? Va da 9% în funcţie de ce primeşte de la Galatasaray, scrie în contract. De ce să îi dau înainte. D-aia l-am vândut pe Moruţan, că nu am bani. Ce, eu îi păcălesc pe oameni? 270.000 de euro e suma. El a vrut banii înainte. Eu i-am zis că îi dau înainte 200.000 de euro, că îi vrea înainte”, spunea Gigi Becali.

Citește alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.