Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat echipa ideală a sezonului recent încheiat de Liga 1, la finalul căruia CFR Cluj a câștigat titlul, iar Dinamo, Clinceni și Gaz Metan au retrogradat.
CFR dă 3 jucători, la fel ca vicecampioana FCSB. Antrenorul sezonului vine tot de la Cluj, și anume Dan Petrescu. Universitatea Craiova și Voluntari, echipele de pe locurile 3 și 4 dau câte doi jucători, iar Farul este reprezentată de un fotbalist. LPF nu a ales în echipa sezonului niciun jucător care a jucat în play-out.
LPF a anunțat echipa ideală a sezonului
PORTAR
- Mihai Popa (FC Voluntari / 21 de ani / 35 de jocuri) - Este unul dintre marile câştiguri din acest sezon. A fost portarul cu cele mai multe şuturi respinse – 134 (81 %), printre ele numărându-se şi trei penalty-uri apărate.
FUNDAȘI
- Ricardinho Varzim (FC Voluntari / 28 de ani / 39 de jocuri) - Un fotbalist polivalent, care a contribuit din plin la parcursul istoric realizat de ilfoveni. A înscris de trei ori şi a oferit o pasă decisivă.
- Andrei Burcă (CFR Cluj / 29 de ani / 30 de jocuri) - A fost stâlpul celei mai bune defensive din campionat, un aspect decisiv în câştigarea celui de-al cincilea titlu la rând de către CFR Cluj.
- Iulian Cristea (FCSB / 27 de ani / 33 de jocuri) - Pe lângă jocul foarte bun practicat în centrul apărării, s-a dovedit a fi periculos şi în careul advers. A înscris două goluri şi a oferit trei pase de gol.
- Nicușor Bancu (Universitatea Craiova / 29 de ani / 35 de jocuri) - Este fundaşul stânga cu cel mai bun index Instat (249), capitolul ofensiv fiind decisiv în clasarea sa în fruntea ierarhiei (două goluri marcate, patru pase de gol, un penalty scos).
MIJLOCAȘI
- Darius Olaru (FCSB / 24 de ani / 36 de jocuri) - Evoluţiile sale au fost apreciate din plin de către microbişti. Pe lângă consumul mare de energie din fiecare meci (cel mai faultat jucător din campionat - 91 de faulturi suportate), a contribuit la reuşitele echipei bucureştene cu şase goluri, nouă pase decisive şi trei penalty-uri obţinute.
- Bismarck Adjei Boateng (CFR Cluj / 28 de ani / 32 de jocuri) - S-a impus rapid ca titular. De cele mai multe ori, a dominat centrul terenului, recuperând multe mingi (o medie de 10 recuperări pe meci). Un plus a însemnat şi prestaţia din play-off, unde a fost cel mai echilibrat jucător din lotul campionilor.
- Florin Tănase (FCSB / 27 de ani / 34 de jocuri) - Căpitanul roş-albaştrilor a înscris de 20 de ori şi a câştigat pentru al doilea sezon la rând titlul de golgheter. Nouă dintre cele 20 de reuşite au fost marcate în faza superioară a competiţiei, o performanţă unică în cele șapte ediţii de play-off.
ATACANȚI
- Ciprian Deac (CFR Cluj / 36 de ani / 39 de jocuri) - Şi în acest sezon, decarul clujenilor a fost jucătorul de nota 10 care a dus-o pe CFR spre al optulea titlu din istorie, șapte dintre ele cu el pe teren. A înscris de 10 ori, a oferit 12 pase decisive şi a fost fotbalistul care a prins de cele mai multe ori „Echipa etapei" (10 ori).
- Jefté Betancor (Farul / 28 de ani / 35 de jocuri) - Cel mai bun marcator străin din ediţia 2021-2022 a fost principala armă ofensivă a dobrogenilor. Opt dintre cele 16 goluri marcate au însemnat şi deschideri de scor.
- Andrei Ivan (Universitatea Craiova / 25 de ani / 33 de jocuri) - A făcut cel mai bun sezon din carieră! Cu 14 goluri înscrise, 12 pase decisive şi un penalty scos şi transformat de un alt coleg, Ivan a avut cele mai multe contribuţii ofensive din campionatul recent încheiat. De asemenea, a fost fotbalistul desemnat de cele mai multe ori „Jucătorul meciului” (7 ori).
ANTRENOR
- Dan Petrescu (CFR Cluj / 54 de ani) - „Omul trofeu", aşa poate fi numit Dan Petrescu, care şi-a trecut în cont al șaselea titlu din cariera de antrenor, egalându-l la acest capitol pe legendarul Emeric Jenei, cei doi fiind depăşiţi în istoria fotbalului românesc doar de Nicolae Nicușor Dumitru.
{{text}}