Nationala

Georgia U21 - România U21 2-0 » Elevii lui Bratu pierd, la capătul unui meci dominat categoric de gazde

Georgia U21 - România U21/ Captură TVR 2

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 03 iunie 2022

România U21 a pierdut cu Georgia U21, scor 0-2, într-un meci amical disputat la Gori.

România U21 a fost fost dominată clar în prima repriză de Georgia U21. Mai întâi, în minutul 18, portarul Mihai Popa a avut noroc la o centrare înșelătoare trimisă în careu, însă mingea trecut puțin pe lângă poartă. Elevii lui Bratu au avut o signură șansă de a marca, prin Baiaram. La capătul unei acțiuni individuale, jucătorul Universității Craiova a trimis pe lângă poarta adversă din marginea careului.

Georgia a avut inițiativa și a pus din nou în pericol poarta lui Popa. Căpitanul României a avut însă din nou noroc, după ce acțiunea rapidă a georgienilor s-a încheiat cu un șut pe lângă poartă la colțul lung. Baiaram, cel mai periculos jucător ofensiv al României, s-a accidentat înainte de pauză și a fost înlocuit de Miculescu.

După pauză, elevii lui Bratu au avut 10 minute mai bune, iar Miculescu a șutat puțin pe lângă poarta adversă. Georgia a deschis scorul în minutul 68, prin Kapanadze, care a șutat în vinclu din 6 metri. Acesta a reușit dubla 6 minute mai târziu, după un șut puternic la colțul scurt. Mihai Popa a plonjat în disperare, însă nu a mai ajuns la minge.

În plină dominare georgiană, elevii lui Bratu au trăit un moment nemaivăzut. În minutul 77, partida a fost întreruptă, după ce a căzut nocturna pe stadionul din Gori. Inițial, a fost beznă totală, iar ulterior au fost pornite luminile pe stadion, însă la capacitate redusă. Partida a reînceput în minutul 86, cu nocturna funcționând la 50%.

La reluare, România a fost aproape să reducă din diferență, prin Markovic. Atacantul Craiovei a trimis superb de la distanță, dar mingea a lovit bara transversală.

FINAL. Georgia U21 - România U21 2-0

Min. 97: Markovic a trimis în bară, de la mare distanță
Min. 76: Moment uluitor pe stadionul din Gori. A căzut noturna, iar timp de două minute a fost beznă totală
Min 74: Kapanadze reușește „dubla”, cu un șut năpraznic la colțul scurt, din 16 metri
Min. 68: Kapanadze a deschis scorul , cu un șut la colțul scurt, în vinclu
A început repriza secundă!

Min. 44: Baiaram s-a accidentat și a fost înlocuit cu Miculescu
Min. 39: Georgia ratează din nou, după o combinație rapidă în marginea careului României
Min. 27: Baiaram ratează prima șansă a României, însă șutul său trece puțin pe lângă poartă
Min. 18: Georgia are o ocazie uriașă. Mingea trimisă din lovitură liberă ratează de puțin colțul porții lui Popa
Min. 1: A început meciul

România U21, echipa de start:


România U21: M. Popa (cpt) - Telcean, Drăgușin, Farcaș, A. Dumitrescu - Lixandru, Grameni - Cîmpanu, Petrila, Baiaram - Birligea
Antrenor: Florin Bratu

Lotul României U21:

  • PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Szilárd Gyenge (AFK Csikszereda), Raul Bălbărău (CSA Steaua)
  • FUNDAȘI: Daniel Bîrzu (Farul Constanța), Ricardo Farcaș (Siena | Italia), Tudor Telcean (CSC 1599 Șelimbăr), Victor Dican (FC Botoșani), Alexandru Țîrlea (Alaves), Andres Dumitrescu (Sepsi OSK), Radu Drăgușin (Salernitana | Italia);
  • MIJLOCAȘI: Marius Corbu (Academia Pușkaș Ungaria), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Constantin Grameni (Farul Constanța), Andrei Mărginean (Messina | Italia), Mihai Lixandru (CS Mioveni), Damian Isac (UTA Arad), Alexi Pitu (Farul Constanța);
  • ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (Universitatea Craiova), David Miculescu (UTA Arad), Daniel Birligea (CFR Cluj).

Citește și alte știri despre reprezentativele României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.