Campionate

Mircea Lucescu aprobă transferul pus la cale de Inter: „La Șahtiorul meu a marcat 44 de goluri!”

Henrikh Mkhitaryan // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 04 iunie 2022

Mircea Lucescu (76 de ani) vorbește în termeni elogioși despre fostul său „elev” de la Șahtior, Henrikh Mkhitaryan (33), care va semna cu vicecampioana Italiei, Inter Milano.

Transferul armeanului Mkhitaryan la Inter are aprobarea lui Mircea Lucescu. „Il Luce” l-a adus pe Henrikh la Șahtior Donețk în 2010 și l-a pregătit vreme de 3 ani, înainte ca Borussia Dortmund să-l cumpere pentru aproape 30 de milioane de euro.

Acum, înainte ca Mkhitaryan să semneze cu Inter, Lucescu a vorbit la superlativ despre fostul său jucător.

Mircea Lucescu aprobă transferul pus la cale de Inter: „Mkhitaryan e inteligent și versatil”

„Are o tehnică de bază foarte bună, driblează, are viziune și experiență. E un jucător inteligent, dar și versatil. Am văzut antrenori care l-au folosit în flancuri. La Șahtiorul meu îl puneam în spatele atacantului pentru a-l lăsa să atace spațiile, și a marcat 44 de goluri.

Nu poți să-i pui la îndoială personalitatea, capacitatea fizică și felul în care citește jocul. Voi fi încântat să-l văd la nerazzurri”, a declarat antrenorul român pentru Gazzetta dello Sport.

În ultimii 3 ani Mkhitaryan a jucat la AS Roma, în 2019/2020 sub formă de împrumut. La finalul acestui sezon i-a expirat contractul, pe care nu a dorit să-l prelungească.

Mkhitaryan a înscris 44 de goluri și a oferit 23 de pase decisive în 106 meciuri la Șahtior Donețk. A mai jucat la Pyunik Erevan, Metalurg Donețk, Arsenal, Manchester United și Borussia Dortmund.

VIDEO » Mkhitaryan, hat-trick în Serie A

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.