Tenis

Campioana de la Roland Garros n-a uitat de războiul din Ucraina: „Vreau să spun ceva” » Toată arena a început să aplaude!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 04 June 2022

Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA) este campioana de la Roland Garros 2022, după 6-1, 6-3 în finală cu Cori Gauff (18 ani, 23 WTA). Poloneza a purtat o broșă în culorile Ucrainei și a inclus în discursul de la final o frază despre războiul din țara vecină.

Vreau să spun ceva și despre războiul din Ucraina, rămâneți puternici, pentru că războiul este încă acolo. Am sperat că situația se va îmbunătăți, am vorbit despre asta și la Doha, în februarie. Am în continuare speranțe. Vreau ca toți oamenii să fie conștienți de ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus Swiatek printre lacrimile care au copleșit-o la capătul duelului cu Gauff.

Mesajul a fost aplaudat la scenă deschisă pe arena „Philippe-Chatrier”.

Iga Swiatek luptă cu recordurile

Iga luptă în aceste momente doar cu recordurile. A ajuns la 35 de victorii consecutive în circuit, egalând performanța lui Venus Williams, cea mai lungă serie din acest secol.

Turneul de la Roland Garros este al 6-lea consecutiv cucerit de poloneză, după: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma.

Rezumatul finalei de la Roland Garros 2022, Iga Swiatek - Coco Gauff

Cele mai tari imagini din finala Roland Garros la fete

Mai multe știri de la Roland Garros:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.