Nationala

Un „tricolor” iese din schemă după Muntenegru - România

+34 Foto
Iulian Cristea, accidentat în Muntenegru - România // foto: Raed Krishan - GSP

Articol de Viorel Tudorache, Vlad Nedelea  —  duminică, 05 iunie 2022

Veștile legate de Iulian Cristea (27 de ani), „tricolorul” înlocuit după doar 10 minute în Muntenegru - România 2-0, nu sunt bune.

  • Partidele Bosnia - România (7 iunie) și România - Finlanda (11 iunie) vor fi transmise de Antena 1;
  • Meciul retur cu Muntenegru, 14 iunie, va fi televizat de Prima TV.

Stoperul de la FCSB, utilizat de selecționerul Edi Iordănescu în poziția de „închizător”, s-a accidentat încă din minutul 2, când și-a prins piciorul în gazon și a acuzat probleme la genunchi.

Cristea a putut reveni pe teren, dar a rezistat doar până în minutul 10, când piciorul i-a cedat din nou, de această dată la o schimbare de direcție. Pentru postul de mijlocaș defensiv, Edi Iordănescu îi mai are la dispoziție pe Alexandru Crețu (Craiova), Nicolae Păun (Sepsi) și Marius Marin (Pisa).

Edi Iordănescu: „Accidentarea lui Iulian Cristea pare destul de gravă”

La conferința de presă ce a urmat duelului, selecționerul Edi Iordănescu a transmis despre Cristea că „e suspect de o accidentare mai gravă”.

Fotbalistul de la FCSB pare ieșit din schemă pentru următoarele meciuri ale României din această lună: vs. Bosnia (7 iunie), vs. Finlanda (11) și vs. Muntenegru (14).

„Echipa pentru următorul meci nu e creionată, încercăm să analizăm, să vedem ce probleme avem. Din păcate, Iulică Cristea e suspect de o accidentare mai gravă. Încercăm să vedem ce probleme mai avem.

Accidentarea lui Iulică Cristea se pare că e destul de gravă. Asta ne-a dat mult peste cap planul inițial”, a declarat Iordănescu la conferința de presă de la Podgorica.

Cu Muntenegru, locul lui Cristea în fața apărării a fost luat de Alexandru Crețu, mijlocaș defensiv de la CS Universitatea Craiova. 

Din informațiile Gazetei Sporturilor, fundașul de la FCSB va fi supus unui RMN în perioada imediat următoare. El a părăsit arena cu piciorul stâng imobilizat și este suspect de ruptură a ligamentelor încrucișate ale genunchiului. Dacă diagnosticul se confirmă, va lipsi cel puțin 6 luni. 

>

Clasamentul în grupa României din Nations League

ECHIPĂPUNCTE
1. Muntenegru3
2. Bosnia1
3. Finlanda1
4. România0
  • S-au jucat: Finlanda - Bosnia 1-1, Muntenegru - România 2-0;
  • Urmează: Bosnia - România (marți, 21:45), Finlanda - Muntenegru (marți, 19:00).

VIDEO » Edi Iordănescu avertizează: „Trebuie să producem mai mult fotbal”

>

Mai multe știri despre Muntenegru - România: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.