Nationala

Un jucător român de legendă se poziționează contra curentului după dezvăluirile GSP: „Nu ne permitem să-l pierdem pe Chiricheș!”

Vlad Chiricheș // foto: Alexandra Fechete

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 06 iunie 2022

Dorinel Munteanu (53 de ani), recordmanul de selecții în echipa națională a României, cu 134 de meciuri, se poziționează contra curentului: „Nu ne permitem să-l pierdem pe Vlad Chiricheș”. GSP.ro a dezvăluit că liderul „tricolorilor” are de gând să se retragă de la națională! 

  • Următorul meci al României va fi marți, de la ora 21:45, în Bosnia. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Antena 1

Cu o parte din vină la ambele goluri ale Muntenegrului din primul meci al campaniei de Nations League, Vlad Chiricheș a fost criticat vehement de oamenii de fotbal din România, deși a ieșit în față pentru a-și prezenta scuzele față de colegi.

Afectat de valul de critici, căpitanul României ia în calcul să renunțe la cariera la națională, după cum a dezvăluit Gazeta Sporturilor.

Dorinel Munteanu, jucătorul cu cele mai multe meciuri pentru națională, consideră că retragerea lui Chiricheș ar reprezenta o pierdere pentru România.

Dorinel Munteanu, contra curentului: „Nu ne permitem să-l pierdem pe Chiricheș”

„În opinia mea, nu ne permitem să-l pierdem pe Chiricheș. Trebuie convins să continue, chiar dacă a făcut greșeli în meciul acesta. Fundașul central este supus greșelii. Ținând cont situația noastră și locul unde joacă, nu ne permitem să-l pierdem și pe el, sincer.

Trebuie discutat cu el. Cred că la el este o problemă mentală. Ori nu este mulțumit... nu știu ce se întâmplă cu el.

A făcut câteva greșeli, dar să ne gândim și meciurile bune pe care le-a făcut, când a fost stâlpul apărării. Ar trebui să le punem în balanță”, a declarat Munteanu la Pro Arena.

Noi nu avem siguranță pe faza defensivă la națională. Am luat foarte multe goluri la fazele fixe pe greșeli personale: spațiu între fundași, coordonarea nu e în regulă. Preocuparea antrenorului trebuie să fie organizarea foarte bună a jocului, mai ales pe faza defensivă.

- Dorinel Munteanu

Punct fix în defensiva naționalei, este de așteptat ca Vlad Chiricheș să fie titular și la următorul meci din Nations League, în Bosnia și Herțegovina. 

>

Mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.