Nationala

Alt veteran al naționalei ar refuza să mai vină la lot: „Mister, nu mă mai convoca”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 06 iunie 2022

Ciprian Deac (36 de ani), mijlocașul de la CFR Cluj, nu a fost convocat de Edi Iordănescu la națională pentru meciurile din Liga Națiunilor, iar Daniel Stanciu, fost președinte la U Cluj, a dezvăluit motivul.

Stanciu a declarat că Deac a avut o discuție cu Iordănescu și i-ar fi transmis că vrea să lase locul jucătorilor mai tineri la echipa națională.

Motivul pentru care Deac nu ar mai vrea să vină la națională

„El a zis că nu mai vrea, a și spus. Deac nu a vrut să mai vină. Îți spun eu discuția, că așa a fost. Ei au vorbit (n.r. - Ciprian Deac și Edi Iordănescu). A spus că le lasă locul celor mai tineri”,a spus Daniel Stanciu, la Digi Sport.

Ciprian Deac a fost om de bază în sezonul recent încheiat de Liga 1, când CFR a cucerit cel de-al 5-lea titlu consecutiv. Mijlocașul a marcat 10 goluri și a pasat decisiv de 11 ori, în 39 de meciuri. 

Contactat de GSP.ro, Deac nu a dorit să comenteze informația.

Maxim și Chiricheș vor să se retragă de la națională

Gazeta Sporturilor a anunțat că Vlad Chiricheș (32 de ani) și Alexandru Maxim (31) au de gând să renunțe la tricolor după următoarele trei meciuri, adică la mijlocul lunii.

Ei le-au transmis deja antrenorilor intenția aceasta, pe care nu au anunțat-o încă în public pentru a nu agita și mai tare atmosfera deja proastă din lot.

Surse din lot povestesc că veteranii naționalei au discutat deja despre subiectul retragerii cu colegi și cu membri ai staff-ului. Amândoi sunt supărați din cauza criticilor de după înfrângerea din Muntenegru, 0-2.

Erau oricum dezamăgiți fiindcă ei considerau că naționala a fost tratată cu prea multă asprime în anii aceștia în care nu a izbutit să se mai califice la vreun turneu final.

Dănuț Lupu, pesimist în privinața viitorului echipei naționale

Deși Deac ar fi făcut un pas în spate pentru a lăsa loc tinerilor, Dănuț Lupu nu are încredere în aceștia. Fostul internațional consideră că jucătorii tineri reprezintă o problemă și nu are încredere în viitorul naționalei. 

„Nu cred că ar trebui să vorbesc de cei care vor să se retragă. E normal să se retragă. Problema e că pe cei care vin din urmă vrem 10 milioane, dar joacă cu Chindia. A dat de unii mai buni, iar Olaru nici nu a atins-o. Trebuie să îi lăudăm mai puțin”, a spus Lupu, la Pro Arena.

Citește și alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.