Nationala

Iordănescu a ales cei 23 de jucători pentru duelul cu Bosnia: 3 nume care au jucat cu Muntenegru sunt OUT + decizia finală a lui Chiricheș

Muntenegru - România // foto: Alexandra Fechete

Articol de Viorel Tudorache, Vlad Nedelea  —  Tuesday, 07 June 2022

FRF a anunțat lista de 23 de jucători pe care selecționerul Edi Iordănescu (41 de ani) se va baza la meciul din această seară din Nations League, Bosnia - România. Dintre cei care au jucat cu Muntenegru, la 0-2, Darius Olaru, Alexandru Mitriță și Iulian Cristea au ieșit din schemă.

  • România urmează să evolueze în Bosnia, astăzi, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1.
  • GSP a deplasat o echipă de 4 jurnaliști la Zenica. Vlad Nedelea, Viorel Tudorache, Raed Krishan (foto) și Iosif Popescu (video) transmit din Bosnia cele mai tari informații pentru cititorii Gazetei.

Schimbări în lotul României pentru meciul din această seară, cu Bosnia, față de precedenta partidă, 0-2 cu Muntenegru.

Trei dintre jucătorii care au jucat la Podgorica, Darius Olaru, Iulian Cristea și Alexandru Mitriță, nu au mai prins lotul. Primii doi au fost titulari, Mitriță introdus în minutul 65.

Edi Iordănescu a ales lotul de 23 pentru Bosnia - România

În afara lotului au fost lăsați și alți 4 fotbaliști: portarul Marian Aioani, stoperul Virgil Ghiță și mijlocașii Nicolae Păun și Marius Ștefănescu. Dintre aceștia, doar Aioani a fost în lot cu Muntenegru.

Dacă „eliminarea” lui Cristea are drept cauză accidentarea fotbalistului, suspect de ruptură a ligamentelor genunchiului stâng, ceilalți jucători au fost lăsați în afara lotului din raționamente tactice.

Vlad Chiricheș a ales să joace

În lot apare căpitanul Vlad Chiricheș, care urmează să fie titular în centrul apărării, alături de Adrian Rus sau de Ovidiu Burcă.

Prezența fundașului de la Sassuolo era sub semnul întrebării, după cum a relatat Gazeta Sporturilor luni seara.

Afectat de gafele care au îngropat România în Muntenegru și de criticile aferente, Chiricheș cocheta cu ideea de a rămâne în afara jocului cu Bosnia și de a se retrage de la națională, deși Iordănescu dorea să mizeze în continuare pe el.

În cele din urmă, Chiricheș a fost inclus în lot, semn că va fi titular.

Echipe probabile la Bosnia - România

Bosnia (4-3-3): Sehici - Gazibegovici, Ahmedhodzici, Hadzikadunici, Kolasinac - Hadziahmetovici, Pjanici, Prcici - Stevanovici, Dzeko, Krunici 
Rezerve: Vasilj, Cetkovici, Civici, Sanicanin, Milicevici, Besici, Cimirot, Gojak, Menalo, Hotici, Prevljak, Demirovici 

România (4-3-3): Fl. Niță - Cr. Manea, Chiricheș, A. Rus, Camora - Maxim, M. Marin, Cicâldău - A. Ivan, G. Pușcaș, Oct. Popescu 
Rezerve: Târnovanu, H. Moldovan, Rațiu, Burcă, Bancu, Al. Crețu, R. Marin, Mihăilă, Hanca, Alibec, Fl. Tănase, Sorescu

Mai multe știri despre Bosnia - România: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.