Liga 2

Spectacol pe teren, tristețe în tribune » Meciul legendelor dintre Steaua și România a strâns numai 6.000 de suporteri

+22 Foto
CSA Steaua sărbătorește 75 de ani de la înființarea clubului printr-un eveniment special, un meci demonstrativ între legende steliste și foști jucători emblematici ai naționalei României. Evenimentele din Ghencea au început la ora 18:30.

Articol de Cristi Preda (foto), Aurelian Rotea  —  Tuesday, 07 June 2022

CSA Steaua a aniversat 75 de ani de la înființare cu un meci al legendelor, în Ghencea. Evenimentul a avut de toate. Clipe de nostalgie izvorâte din exterioarele lui Adrian Ilie sau Iosif Rotariu, momente amuzante cu Talpan protagonist și o prezență sub grandoarea numelor de pe gazon. 

Ghencea a strâns astăzi nume legendare ale fotbalului, într-o întâlnire amicală Steaua - România, încheiată „frățește”, scor 2-2. Dezamăgiți de rezultatele „tricolorilor” lui Edi Iordănescu și sătui de conflictul CSA - FCSB, fanii nu s-au înghesuit în tribune. 

Meciul propriu-zis a fost prefațat de zeci de minute în care oficialii clubului s-au complimentat reciproc. Trofee, distincții și vorbe dulci au fost împărțite între comandanți și miniștri. Printre momentele speciale, premierea medaliaților olimpici, în frunte cu Anamaria Popescu, Alina Dumitru, Camelia Potec sau Simona Radiș, s-a strecurat și o fază comică. Talpan, omul care a contribuit la scindarea galeriilor, a scăpat și spart disctincția. 

Cum a arătat aniversarea de 75 de ani a Stelei

Pe teren, a fost numai voie bună. Chiar și Istvan Kovacs a intrat în jocul foștilor mari fotbaliști. În tribune, Peluza Sud a fost la datorie, a întreținut atmosfera, una plină de fair-play. Finalul a găsit în tribune aproximativ 6.000 de spectatori

Cel mai înverșunat fotbalist a fost Andrei Cristea. Vârful trecut pe la FCSB a luat meciul în serios, uneori chiar pe cont propriu, și a marcat ambele goluri ale legendelor României. Pentru Steaua au punctat Ciocoiu și Rotariu, cel din urmă cu o „scăriță” care aduce aminte de vremurile mai bune ale fotbalului românesc.

Fluierul final al lui Istvan Kovacs a declanșat un joc de artificii. Foștii „tricolori”, cei care obișnuiau să scoată lumea în stradă, au salutat galeria, apoi s-au îndreptat spre vestiare, unde vor continua sărbătoarea. 

VIDEO CSA Steaua sărbătorește 75 de ani de la înființare

FINAL » CSA Steaua - Legendele României 2-2

  • min. 57, 2-2: Iosif Rotariu înscrie cu o „scăriță” superbă.
  • În acest moment, aproximativ 6.000 de spectatori sunt prezenți pe stadion
  • Finalul primei reprize.
  • min. 27, 1-2: Cristian Ciocoiu reduce din diferență
  • min. 15, 0-2: Andrei Cristea reușește „dubla”
  • min. 7, 0-1: Andrei Cristea deschide scorul cu un lat de la marginea careului de 16 metri, pe lângă Zoltan Ritli.

Cum au arătat cele două loturi

România: Florin Prunea, Răzvan Raț, Adrian Iencsi, Emil Săndoi, Gheorghe Mihali, Liviu Ciobotariu, Ovidiu Sabău, Florentin Petre, Paul Codrea, Nicolae Dică, Ionel Dănciulescu, Daniel Niculae, Viorel Moldovan, Cătălin Munteanu, Cristi Dulca, Gabi Popescu, Sorin Ghionea, Florin Cernat, Daniel Pancu, Costin Lazăr, Andrei Cristea, Dumitru Stângaciu, Ciprian Marica 
Antrenor: Anghel Iordănescu 

Steaua: Daniel Gherasim, Adrian Bumbescu, Tudorel Stoica, Mirel Rădoi, Marius Lăcătuș, Adrian Ilie, Iosif Rotariu, Denis Șerban, Costel Gâlcă, Jean Vlădoiu, Sabin Ilie, Ilie Stan, Gabriel Boștină, Daniel Oprița, Iulian Miu, Zoltan Ritli, Dorin Goian, Sorin Ghionea, Cristian Ciocoiu, Mihail Majearu 
Antrenor: Ștefan Iovan

Legendele fotbalului românesc au pășit pe gazon, în frunte cu arbitrul Istvan Kovacs. Imnul „Deșteaptă-te, române” este interpretat de o fanfară militară. Adrian Bumbescu este căpitanul Stelei, Florin Prunea al României. Aproximativ 4.000 de spectatori sunt prezenți în Ghencea.

Cu trei minute înaintea startului meciului legendelor, Talpan a fost din nou premiat. De această dată, suporterii steliști independenți au fost autorii gestului.

Ilie Dumitrescu, emoționat de moment

Cele două formații au ieșit la încălzire. Fanii continuă să vină pe stadion. În acest moment, aproximativ 2.500 de spectatori sunt prezenți. Arena din Ghencea are o capacitate de 28.000 de locuri.

„Aș fi dorit să fiu prezent în meci, dar chiar nu pot. Am o accidentare. L-am ajutat pe domnul Lucescu să facă primul 11 al legendelor. Acum merg să îi salut și pe steliști. E un sentiment special pentru mine. Eu aici am crescut, în Ghencea. Este casa mea! Eu îmi doresc să găsim o soluție, iar Steaua să poată promova în Liga 1”, a spus Ilie Dumitrescu, la Steaua TV. 

Eduard Novak și Mihai Covaliu, discursuri în Ghencea

Mihai Covaliu, președintele COSR, a fost prezent la eveniment: „Ar fi foarte multe de spus despre clubul Steaua. Nusunt multe cluburi din lume care se pot lăuda cu un asemenea palmares. Iar toți sportivii care au câștigat medalii pentru Steaua și România pot spune că acest club este casa lor. Vă mulțumim, hai Steaua!”.

Sunt puțin emoționat, vreau să mulțumesc în numele Ministerului Sportului pentru cei 75 de ani, în care Steaua a fost casa atâtor sportivi care au stat la baza sportului românesc. Vreau să continuați munca și seriozitate, să continuați să formați sportivi
- Eduard Novak, ministrul Sportului

Talpan a spart trofeul 

Florin Talpan a pășit pe podium, în urlalele audienței din Ghencea. În momentul în care a primit distincția, un foc de artificii a fost declanșat în imediata apropiere. Juristul a scăpat premiul și l-a spart!

Vasile Dîncu premiază medaliații olimpici ai Stelei

Vasile Dîncu, minstrul Apărării, a premiat medaliații olimpici din cadrul clubului. Printre ei s-au numărat Alina Dumitru, Camelia Potec, Anamaria Popescu sau Simona Radiș.

A început evenimentul din Ghencea: comandanții și promisiunile clubului, pe podium

Sărbătoarea din Ghencea a început la ora 18:30. Primii care au pășit pe scenă au fost copiii cu performanțe notabile din cadrul CSA. La premiere au urmat comandanții din istoria recentă a clubului. În acest moment, pe stadion sunt aproximativ 800 de persoane.

Legendele prezente la meciul Steaua - România

Steaua: 

  • portari: Zoltan Ritli, Daniel Gherasim
  • fundași: George Ogăraru, Adrian Bumbescu, Iulian Miu, Mirel Rădoi, Valeriu Răchită, Marius Baciu
  • mijlocași: Denis Șerban, Marius Lăcătuș, Iosif Rotariu, Costel Gâlcă, Tudorel Stoica, Gabriel Boștină, Ilie Stan
  • atacanți: Daniel Oprița, Cristian Ciocoiu, Jean Vlădoiu, Adrian Ilie, Sabin Ilie, Victor Pițurcă, Ilie Dumitrescu
  • Antrenor: Anghel Iordănescu

România:

  • portari: Florin Prunea, Daniel Stângaciu
  • fundași: Cosmin Contra, Adrian Iencsi, Gheorghe Mihali, Liviu Ciubotariu, Emil Săndoi, Sorin Ghionea, Dorin Goian, Răzvan Raț, Tibor Selymes
  • mijlocași: Florentin Petre, Ioan Ovidiu Sabău, Gabriel Popescu, Costin Lazăr, Cătălin Munteanu, Florin Cernat
  • atacanți: Ionel Dănciulescu, Daniel Pancu, Andrei Cristea, Nicolae Dică, Viorel Moldovan
  • Antrenor: Mircea Lucescu

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.