Nationala

Edi Iordănescu, discurs de neînțeles: „Lucrurile au fost funcționale până am primit gol, nu avea rost să schimb ceva”

+34 Foto
România a fost învinsă în Bosnia, scor 0-1, și rămâne fără punct după primele două runde din Liga Națiunilor. Edi Iordănescu a fost mulțumit de atitudinea „tricolorilor”. Selecționerul și-a asumat eșecul.

Articol de Viorel Tudorache, Raed Krishan (foto), Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  Wednesday, 08 June 2022

România a fost învinsă în Bosnia, scor 0-1, și rămâne fără punct după primele două runde din Liga Națiunilor. Edi Iordănescu a fost mulțumit de atitudinea „tricolorilor”. Selecționerul și-a asumat eșecul, însă a oferit o explicație ciudată pentru amânarea schimbărilor până în minutul 74, când gazdele aveau deja 1-0.

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)

Edi Iordănescu a devenit primul selecționer din istoria naționalei României care a obținut doar o remiză în primele patru meciuri din mandatul de debut.

Edi Iordănescu, după Bosnia - România 1-0

„Le-am spus deja băieților și la început, și la final, că atât timp cât atitudinea e cea corectă și muncim, atunci eu sunt pregătit să îmi asum total responsabilitatea. Am arătat bine, incomparabil față de primul meci. Am avut atitudine, am avut curaj. 

Din punctul meu de vedere, meritam cel puțin un punct. Din păcate, plecăm fără puncte. Dar sunt ferm pe poziții, un mesaj de forță. Vrem toate punctele din meciurile de acasă. Am stat bine în prima repriză, am avut consistență.

Lucrurile au fost funcționale, nu avea rost să schimb. Din păcate, a venit acel gol, un moment gestionat greșit. Nu am blocat mingea. A trebuit să reacționăm atunci. Am forțat, dar, din păcate, probabil l-am pierdut pe Denis Alibec. E suspect de ruptură musculară. Le-am spus că atât timp cât sunt aici o să cred în ei necondiționat. În rest, e fotbal. Lucrurile pot evolua în orice fel. 

Am avut patru meciuri, dar în Grecia și Israel poate meritam mai mult. Azi la fel. E clar, e vorba și de neșansă. În Muntenegru, da, nu meritam”, a spus Edi Iordănescu, la Antena Sport. 

Subiectele abordate de Edi Iordănescu în conferință de presă

...despre Octavian Popescu și presiunea pusă de Gigi Becali: „Un copil foarte talentat. Îl cunosc, are parte de încrederea mea. Are o marjă solidă de progres, dar trebuie să parcurgă etapele corecte. Încet, încet, poate deveni unul dintre cei mai importanți oameni de la națională. Mai are de îmbunățit aspecte din jocul defensiv. Aici e un fotbal total. Pentru unii contează banul, pentru mine contează echipa națională, nu împingerea în față pentru cotă”.

...despre obiectivul din Liga Națiunilor și o eventuală plecare: „Eu nu pot să fac acest scenariu. Îl resping din start. Contractul meu e ferm. Suntem în plină campanie de Liga Națiunilor. La fiecare apariție conștientizez cât de importantă e poziția mea. Dacă nu terminăm în primele două locuri, nu vom rata nimic. Am fi avut doar o șansă în plus pentru European. Dacă nu vor fi rezultate, îmi voi asuma responsabilitatea. Sunt pregătit pentru asta, așa cum am făcut mereu”. 

Clasamentul în grupa României

Echipă GolaverajPuncte 
Finlanda3:14 
Bosnia2-14 
Muntenegru2:23 
România0-30 

Toate echipele au două meciuri jucate

  • S-au jucat: Muntenegru - România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1, Bosnia - România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0
  • Urmează: România - Finlanda, Muntenegru - Bosnia.

Urmează să se joace:

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Citește și alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.