Nationala

Veste proastă după meciul cu Bosnia » Un „tricolor” e suspect de ruptură musculară și are șanse mari să rateze următoarele partide

Foto: Raed Krishan

Articol de Viorel Tudorache, Vlad Nedelea  —  miercuri, 08 iunie 2022

După Iulian Cristea, accidentat la primul meci (0-2 cu Muntenegru), România a mai pierdut un jucător marți seară, la Zenica, după 0-1 cu Bosnia. Denis Alibec e suspect de ruptură musculară și va rata, foarte probabil, ultimele două jocuri din această acțiune a echipei naționale.

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • GSP a deplasat o echipă de 4 jurnaliști la Zenica. Vlad Nedelea, Viorel Tudorache, Raed Krishan (foto) și Iosif Popescu (video) transmit din Bosnia cele mai tari informații pentru cititorii Gazetei.

Condusă din minutul 68, România a alergat după egalare cu tot ce-a avut ofensiv în lot. Edi Iordănescu a forțat, motiv pentru care în minutul 74 a introdus pe teren 4 jucători. Ivan, Tănase, Tavi Popescu și Alibec Tot ce exista ca soluție de atac pe bancă. 

Denis Alibec s-a accidentat în Bosnia - România

Ultimul, rezervă și la Podgorica, s-a zbătut printre fundașii bosniaci, fără mari realizări. Ce-i drept, atacantul trecut pe la FCSB și CFR Cluj a jucat într-un picior în ultimele 10 minute. 

În minutul 84, în încercarea de a intercepta o pasă prea lungă a lui Octavian Popescu, atacantul a simțit o înțepătură în zona femurului și e suspect de ruptură musculară. 

Alibec a jucat într-un picior 

Pentru că intrase și Hanca, naționala nu mai avea nicio schimbare la dispoziție. Așa că Denis a forțat, fapt ce sporește șansele ca accidentarea să se fi agravat și să iasă din calcule pentru meciurile cu Finlanda și Muntenegreu, de acasă. 

Devotamentul arătat de vârful lui Atromitos l-a încântat pe Edi Iordănescu, care are totuși griji. 

În acest moment, „tricolorii" au un singur atacant veritabil în lot pentru ultimele două jocuri: George Pușcaș. Plus alte două soluții de avarie: Florin Tănase și Andrei Ivan. 

„Am avut și ghinion, Alibec intră și e suspect de ruptură. Cinste lui, a alergat și într-un picior, a încercat să ne ajute. O să cred în ei necondiționat, atât timp cât există atitudine și determinare", a zis Edi Iordănescu la finalul partidei.

2 goluriîn 25 de meciuri are Denis Alibec pentru naționala României

Clasamentul în grupa României

Echipă GolaverajPuncte 
Finlanda3-14 
Bosnia2-14 
Muntenegru2-23 
România0-30 
  • S-au jucat: Muntenegru - România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1, Bosnia - România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0

Urmează să se joace:

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda - România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

VIDEO Adnan Aganovic: „Această generație a României este tânără, trebuie să aveți răbdare, încă nu au ajuns la maturitate”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.