Campionate

Un fost câștigător al Cupei Campionilor în '87, condamnat la închisoare cu executare!

Rabah Madjer (stânga) a fost condamnat la 6 luni de închisoare Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 09 June 2022

Rabah Madjer (63 de ani), o legendă a fotbalului african și câștigător al Cupei Campionilor cu Porto în 1987, a fost condamnat astăzi la închisoare cu executare.

Fost jucător la Porto și naționala Algeriei, Madjer a fost găsit vinovat pentru fals în declarațiile contabile. Acesta a continuat să încaseze cecuri publicitare de la Agenția Națională de Publicitate pentru ziarele „Al Balagh” şi „Al Balagh Erriadhi”, publicații pe care acesta le-a deținut și care erau închise de peste un an!

Potrivit RMC Sport, Madjer a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare de către Tribunalul din Sidi M’hamed. 

De asemenea, trebuie să plătească un prejudiciu de 200.000 de euro.

Rabah Madjer, condamnat la 6 luni de închisoare

Madjer a evitat o pedeapsă mai aspră, procurorii cerând un an și jumătate de închisoare, însă algerianul a fost achitat de acuzațiile de fals, escrocherie și uz de fals.

Rabah Madjer, condamnat la închisoare / foto:imago

Madjer, fotbalist legendar al Africii

Rabah Madjer este un fost atacant algerian care a jucat în carieră pentru echipe precum Porto și Valencia. În Portugalia a realizat cea mai mare performanță, acolo unde a câștigat Cupa Campionilor Europeni și Cupa Intercontinentală, în 1987 alături de Porto. A marcat cu călcâiul în 2-1 cu Bayern, finala din Cupa Campionilor. 

Tot în același an a fost desemnat și „Cel mai bun jucătoar african al anului”, iar în 2016, Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS) l-a inclus pe Madjer în rrândul legendelor fotbalului.

La echipa națională acesta a avut 26 de goluri în 77 de selecții, reușind să triumfe în Cupa Africii alături de Algeria în 1990. Ca antrenor, acesta a fost ales de 3 ori selecționerul Algeriei, ultima dată în 2018.

VIDEO Legendarul gol cu câlcâiul marcat de Madjer în finala Cupei Campionilor cu Bayern: 

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.