Formula 1

Max Verstappen nu vrea să audă de o micșorare salarială pentru piloții din Formula 1: „Nu e corect, noi ne riscăm viața în acest sport”

Max Verstappen, campionul mondial en-titre din Formula 1 Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 10 June 2022

Max Verstappen (24 de ani, Red Bull Racing), campionul mondial en-titre, este total împotriva planului gândit de șefii Formulei 1 în privința salariilor piloților. Oficialii celui mai îndrăgit sport cu motor își doresc introducerea unei limite de buget, astfel încât „actorii” principali din F1 să nu mai încaseze sume uriașe din partea echipelor.

Olandezul a scos în evidență riscurile pe care le prezintă Formula 1 cursă de cursă pentru piloți, motiv pentru care salariile mari sunt perfect justificate.

Max Verstappen, revoltat: „Noi ne riscăm viața în acest sport”

„Din punctul meu de vedere, o astfel de decizie este complet greșită. De ce? Pentru că Formula 1 este un sport din ce în ce mai popular. Atât organizatorii, cât și echipele fac din ce în ce mai mulți bani. Așadar, de ce ai limita salariile piloților? Noi suntem cei care facem spectacol pe circuit, noi suntem cei care ne riscăm viața în acest sport. Ar fi total greșit.

În plus, foarte mulți dintre juniorii din motorsport se bazează pe sponsori care le asigură liniștea financiară pentru a face performanță. Dacă introducem limita de buget, e posibil ca investițiile să nu fie returnate, ceea ce ar duce la probleme serioase pentru tinerii care vor să ajungă în Formula 1”, a declarat Max Verstappen pentru Sky Sports.

Formula 1, clasamentul general al piloților 

FOTO: Sofascore.ro

Următoarea cursă va avea loc la Baku, duminică, 12 iunie, de la ora 14:00.

Citește și alte știri despre Formula 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.