Campionate

„Stupefiați și neîncrezători în alegerea lui Boloni”. Cine l-a propus la Metz pe antrenorul de 69 de ani?

Articol de Daniel Scorpie  —  sâmbătă, 11 iunie 2022

L'Equipe scrie că numirea lui Ladislau Boloni la Metz a fost făcută la recomandarea lui Lucien D'Onofrio, noul consiliier al președintelui clubului loren și fost colaborator al românului la Standard Liege.

Este o chestiune de zile, poate chiar de ore, până când Metz va anunța oficial succesorul lui Frédéric Antonetti, demis joi. Antrenorul care nu s-a înțeles cu naționala României și-a găsit echipă în Franța. 

Boloni nu se afla deloc printre favoriți să o preia pe proaspăt retrogradata în Ligue 2

Laszlo Boloni nu se afla deloc printre favoriți să o preia pe proaspăt retrogradata în Ligue 2 și tocmai de aceea presa franceză remarcă numirea neașteptată.

„Neîncrezător pentru unii, batjocoritor pentru majoritatea: agenții și alți apropiați ai lui Metz sunt stupefiați pentru venirea românului de 69 de ani. 

Revenit în Hexagon după mai bine de un deceniu, Boloni a fost preferat lui Jean-Louis Garcia (Seraing), Emilio Ferrera (Gent), Jean-Louis Garande și Omar Daf (ambii liberi de contract)”, notează cotidianul L'Equipe.

Cuplu cu vechime cu Dreossi

Sursa menționată a aflat și cine l-a recomandat pe fostul tehnician al lui Nancy (1994-2000), Rennes (2003-2006), Monaco (2006) și Lens (2011). 

Lucien D'Onofrio, noul consilier al președintelui Bernard Serin, e cel care a colaborat cu Loți la Standard Liège (2008-2010) și ce a insistat pentru aducerea unui străin la Metz

Tot el i-a făcut lobby pentru a fi angajat director tehnic lui Pierre Dreossi, cu care Boloni a mai lucrat la Rennes (2003-2006) și, recent, la Panathinaikos (2020-2021), deși toată lumea se aștepta să vină belgianul Michel Preud"homme.

Boloni era liber de contract de 13 luni

Boloni și Dreossi au obiectivul de a o readuce în sezonul viitor pe Metz (a terminat pe locul 19 din 20, la un punct de baraj) în Ligue 1. 

Tehnicianul român era fără contract din mai 2021, după ce s-a despărțit de Panathinaikos, pe care a lăsat-o pe locul 5 în Grecia, și a refuzat oferta federației de la București de a-i pregăti pe „tricolori” pentru Nations League.

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.