Campionate

Andrea Pirlo și-a găsit echipă în afara Italiei. Va fi adversarul lui Montella și Balotelli

Fostul antrenor al lui Juventus, Andrea Pirlo (43 de ani), foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  Saturday, 11 June 2022

Fostul antrenor al lui Juventus, Andrea Pirlo (43 de ani), a bătut palma cu Fatih Karagümrük, locul 8 în sezonul trecut din Süper Lig, prima divizie din Turcia. A semnat un contract pe un singur sezon.

De la Torino la Istanbul, după un an de pauză. Este traseul carierei lui Andrea Pirlo, care și-a căutat intens echipă în ultimele săptămâni. 

Dintre ofertele și variantele avute și-a ales, până la urmă, să lucreze în Turcia. Tehnicianul ce a câștigat Cupa și Supercupa Italiei, însă a terminat cu Juventus pe locul 4 în sezonul 2020-'21, s-a înțeles cu Fatih Karagümrük, fomație dintr-un district al Istanbulului, clasată pe locul 8 în ultima ediție a Süper Lig. 

A semnat doar pe o stagiune, urmând ca părțile să decidă apoi dacă vor continua colaborarea.

Andrea Pirlo, dueluri cu Montella și Balotelli

Pirlo a înlouit un alt italian, Francesco Farioli, și are în lot mai mulți jucători trecuți prin Serie A: portarul Viviano, fundașul Biraschi, argentinianul Lucas Biglia, francezul Karamoh și atacantul italian Borini. 

Se va duela în Turcia și cu Vincenzo Montella, care o pregătește pe Adana Demispor, echipa lui Mario Balotelli. 

Chiar acesta l-a chemat pe Andrea Pirlo să vină în Süper Lig pentru a-și relansa cariera, după ce a preluat în vara trecută o nou-promovată și a terminat campionatul peste așteptările fanilor și conducerii, ca o revelație a sezonului.

Pirlo a refuzat recent Steaua Roșie

Pirlo a negociat cu Spezia, Cremonese și Udinese, numai că aceste echipe s-au orientat spre alte piste: nou-promovata s-a înțeles cu Alvini, friulanii cu Sottil, iar la Spezia e mare favorit să semneze Gotti, ex-Udinese. 

A încercat să ajungă la o echipă națională, autopropunându-se la selecționata Poloniei, și a avut o propunerea de la Partizan Belgrad, însă a refuzat-o politicos. În iarnă a fost dorit de Benfica, apoi a mai fost în discuții cu un club din Polonia, tot fără rezultat.

52 de meciuria stat Andrea Pirlo pe banca lui Juventus, reușind calificarea în Liga Campionilor, dar ratând titlul

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.