Nationala

Edi Iordănescu s-a descătușat: „Așteptam seara asta! România are caracter și viitor”

+39 Foto
România - Finlanda 1-0 » Edi Iordănescu, selecționerul „tricolorilor”, a tras concluziile după prima victorie din mandatul lui.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 12 June 2022

România - Finlanda 1-0 » Edi Iordănescu, selecționerul „tricolorilor”, a tras concluziile după prima victorie din mandatul lui.

  • România mai are un singur meci de jucat în iunie, marți, pe 14, cu Muntenegru (ora 21:45, stadion Giulești, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaTV)

„E o seară pe care o căutam și o așteptam. Jocul ne-a arătat că România are caracter și viitor. Vreau să felicit băieții pentru caracterul pe care l-au arătat, e în totalitate victoria lor. 

Focusul e pe munca noastră. Aveam și eu nevoie de acest moment, altfel poți să construiești pe un fond de încredere. Am spus că va fi o grupă grea, cu jocuri de foc. Eu am venit și continui munca lui Cosmin și Mirel și încerc să pun în fiecare zi câte o cărămidă. Ne interesează clasamentul, dar ne interesează mai mult cum vom reuși în două zile să ne recuperăm”, a declarat Iordănescu la Antena 1.

Apoi, Iordănescu Jr. a analizat punctual evoluția echipei din cele două reprize: „O primă repriză foarte bună din toate punctele de vedere, cred că puteam să închidem repriza cu 2-0 sau 3-0 pe tabelă, am avut bară, penalty ratat. În a doua parte am pierdut din energie, n-am mai avut aceeași putere. Deși am avut câteva posibilități să mai marcăm”.

România - Finlanda 1-0. Edi Iordănescu, despre...

  • penalty-ul ratat al lui George Pușcaș: „100% a fost decizia mea să bată Pușcaș penalty-ul. N-are rost să vorbim despre un penalty ratat, mai ales că discutăm despre un jucător care a avut azi și alte ocazii, a participat în mod clar la golul victoriei”
  • spectatori: „Mulțumesc și publicului, cei din tribune au fost activi, prezenți, ne-au încurajat în ciuda momentului greu”
  • critici: „Atât timp cât e decență și cât observațiile sunt critice, realiste, obiective, nu o să am niciodată o problemă. Cine jignește se descalifică pe sine!”
Cifrele meciului România - Finlanda 1-0 via SofaScore

Nicușor Bancu, unicul marcator: „A fost ceva fantastic!”

>

Clasamentul actualizat

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia3:25
2. Finlanda3-24
3. Muntenegru3-34
4. România1-33

Toate formațiile au câte 3 meciuri disputate

S-au jucat în grupa României:

  • 4 iunie: Muntenegru – România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0
  • 11 iunie: România - Finlanda 1-0, Muntenegru - Bosnia 1-1

Ce urmează pentru România în Liga Națiunilor:

  • 14 iunie: România - Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Cele mai tari imagini din România - Finlanda 1-0

Mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.