Nationala

Deși a fost cel mai slab conform cifrelor, Tavi Popescu e lăudat: „Absolut excepțional la nivel tactic. După ce l-au scos, a fost haos!”

+39 Foto
Octavian Popescu a purtat numărul 7 // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 12 iunie 2022

Primul schimbat în România - Finlanda 1-0, meci din etapa 3 de Nations League, Octavian Popescu (19 ani) l-a impresionat pe Dumitru Dragomir (76), fost președinte al LPF.

  • România mai are un singur meci de jucat în iunie, marți, pe 14, cu Muntenegru (ora 21:45, stadion Giulești, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaTV)

Titular în premieră la prima reprezentativă a României, Octavian Popescu nu s-a numărat printre remarcații serii. Cu o prestație timidă, „perla” pe care Gigi Becali speră să obțină 50 de milioane de euro a fost primul jucător înlocuit în tabăra României, încă din minutul 54.

O mutare neinspirată, în opinia lui Dumitru Dragomir. Fostul șef al LPF consideră că atunci a început „haosul” și că Octavian Popescu „a jucat absolut excepțional” la nivel tactic.

Dumitru Dragomir, despre Octavian Popescu: „Ce vreți, să înceapă să dribleze?”

>

„Mi-au plăcut publicul, rezultatul, că a câștigat echipa României, deși greu, în haos a doua repriză. M-am bucurat pentru Iordănescu, prea mulți voiau să-i «ia glanda»... săracul, nu avea nicio vină.

Am auzit un comentariu în care cineva spunea despre Octavian Popescu că nu s-a văzut, că a fost șters. Băi, oameni buni, în prima repriză doi jucători au jucat de senzație din punct de vedere tactic: el și «polonezul» Sorescu. De asta am jucat așa bine în prima repriză, pentru că au avut capacitate de efort, i-au ținut bine pe mijlocașii și fundașii adverși.

După ce a fost scos Octavian Popescu, a fost haos, în ciuda tuturor încercărilor pe care le-a făcut cu Hanca... O fi fost obosit, dar din punct de vedere tactic a jucat absolut excepțional.

A, că n-a ieșit în evidență așa cum o face la echipa de club? Stai un pic, băi frate, e primul lui meci titular la echipa națională. Ce vreți, să înceapă să dribleze? Păi îl mănâncă ăia la cabine. Să vii tu la primul meci și să începi cu driblingurile? A făcut faza de apărare, a jucat simplu. A jucat bine.

A fost altă atitudine. E de felicitat și Iordănescu”, a declarat Dragomir într-o intervenție la GSP Live.

O pasă reușită pentru fiecare minge pierdută. Cifrele lui Octavian Popescu

Sofascore i-a acordat lui Octavian Popescu cea mai mică notă dintre toți titularii României cu Finlanda, 6.8. Popescu nu a șutat nici măcar o dată, nu a oferit decât 6 pase precise din 9 încercări și a pierdut mingea de șase ori.

La capitolul realizări: două dueluri câștigate la sol din 3 tentative și o centrare reușită (3 încercate). Pe faza defensivă, se poate lăuda cu două tackling-uri și o respingere.

Clasamentul actualizat în grupa României de Nations League

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia3:25
2. Finlanda3:24
3. Muntenegru3:34
4. România1:33

Toate formațiile au câte 3 meciuri disputate

Ce urmează pentru România în Nations League: 

  • 14 iunie: România - Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Mai multe știri despre România - Finlanda: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.