Tenis

Verde spre optimi » Simona Halep debutează cu victorie în sezonul de iarbă și merge mai departe la Birmingham! Următoarea adversară

+6 Foto
Simona Halep // FOTO: Getty

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 13 iunie 2022

Simona Halep (30 de ani, 20 WTA) a învins-o pe Lesia Tsurenko (33 de ani, 116 WTA), scor 6-1, 6-4 și s-a calificat în optimile de finală de la Birmingham.

  • Adversara din turul următor este britanica Harriet Dart (25 de ani, 106 WTA)

Simona a jucat astăzi primul meci pe iarbă după titlul cucerit la Wimbledon, în 2019. Pe o suprafață de un verde perfect, încă nestricată, Halep a avut nevoie de un minut suplimentar de încălzire. A pierdut primele trei puncte pe propriul serviciu, dar a revenit și s-a descătușat. 

Dubla campioană de Grand Slam a profitat de procentajul scăzut al primului serviciu advers, 43%, și a închis actul inaugural după doar o jumătate de oră. 

Simona Halep, în „optimi” pe iarba de la Birmingham

Tsurenko a acuzat probleme medicale în setul secund, a luat inclusiv o pauză lungă la vestiare, dar pe teren a rezistat mult mai bine. 

A condus cu 2-0, apoi cu 3-1, dar Simona a revenit din nou. A fost agresivă, a direcționat perfect mingea cu loviturile de forehand și rămâne neînvinsă în fața lui Tsurenko. În acest moment, bilanțul meciurilor directe este 8-0! 

În turul următor, Simona va juca împotriva lui Harriet Dart (25 de ani, 106 WTA). Reprezentanta gazdelor a primit un wildcard pe tabloul principal, iar astăzi a trecut fără emoții de Camila Osorio, scor 6-2, 6-0.

Sunt fericită că am câștigat, sper ca Lesia să se recupereze și să fie în regulă. N-am mai jucat de 3 ani pe iarbă, îmi place această suprafață, mulți oameni au venit să mă vadă și a fost o atmosferă plăcută. 

E mereu frumos să câștigi un titlu, dar sunt foarte departe încă, trebuie să dau tot ce am mai bun în tururile viitoare. 

Simona Halep

Rezumatul meciului Simona Halep - Lesia Tsurenko 6-1, 6-4

FINAL » Simona Halep – Lesia Tsurenko 6-1, 6-4

Game, set și meci Halep!
5-4, Break Halep: Simona este agresivă, o împinge pe Tsurenko în spatele terenului și va servi pentru meci. 
4-4, Game Halep: Simona lovește foarte puternic cu forehand-ul și egalează. Norii se adună asupra complexului de la Birmingham.
3-4, Game Tsurenko: Lesia pare în continuare afectată, stă cu un prosop pe față în timpul pauzei. Ucraineanca rezistă însă în raliuri și câștigă bătăliile de forehand contra Simonei. 
3-3, Game Halep: Simona continuă să domine această perioadă a jocului. A câștigat 8 puncte consecutive. Meciul  a fost oprit timp de 5 minute. Tsurenko a primit îngrijiri medicale la vestiare.

2-3, Break Halep: Game perfect din partea Simonei. Dubla campioană de Grand Slam punctează și la capitolul artistic, o „scurtă” plasată impecabil și un voleu imposibil de returnat.
1-3, Game Halep: Simona pierde un game-maraton. Tsurenko rezistă surprinzător de bine în raliuri. Returnează fiecare minge și așteaptă erorile româncei.
1-2, Break Halep: Simona lovește mai apăsat, face un pas în față și recuperează break-ul. 
0-2, Break Tsurenko: Halep cedează la 0 pe propriul serviciu!
0-1, Game Tsurenko: Lesia servește bine și o incomodează pe Halep. 

A început setul secund!

6-1, Game și Set Halep: Simona închide actul inaugural în doar 31 de minute. 
5-1, Break Halep: Cel mai lung game al înfruntării este adjudecat de Simona. Dubla campioană de Grand Slam a revenit de la 15-40.
4-1, Game Halep: Simona continuă jocul foarte bun la serviciu. A câștigat un nou game la serviciu și continuă să se mențină în avantaj

3-1, Game Tsurenko: Seria bună a Simonei a fost întreruptă. Tsurenko face primul game din meci

3-0, Game Halep: Românca joacă excelent în acest momente.  A confirmat break-ul și mărește avantajul

2-0, Break Halep: Simona continuă forma bună. A jucat excelent la retur și a făcut break-ul

1-0, Game Halep: Simona a început bine setul. A fost condusă cu 40-, dar a revenit spectaculos și a câștigat game-ul

A început partida. Halep servește prima

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.