Nationala

Misterul absenței lui Dobrin de la Mondialul din '70 a fost deslușit: „Ăsta a fost motivul pentru care n-a jucat”

Nicolae Dobrin/ foto: Arhivă GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 13 iunie 2022

Emeric Dembrovszki (76 de ani), atacantul naționalei României la Mondialul din 1970, a deslușit motivul pentru care Nicolae Dobrin nu a evoluat la competiția din Mexic.

Marcatorul celor două goluri din înfrângerea cu Brazilia, scor 2-3, a spus la GSP Live că legendarul Dobrin nu a jucat din cauza climei, nu din motive extrasportive.

Dembrovszki a dezvăluit motivul pentru care Dobrin nu a jucat la Mondialul din 1970

Deși era cel mai bun jucător român din acea perioadă, Dobrin nu a fost folosit la Mondialul din 1970, din Mexic.

>

„Sunt numai vorbe că nu a fost acceptat de un grup de jucători. Era întotdeauna bine primit la echipa națională. S-a discutat că dinamoviștii nu-l agreau, dar nu e adevărat. Eu spun altă variantă, pe care am văzut-o eu. Nu a fost vorba despre viața extrasportivă sau despre faptul că s-ar fi certat cu cineva. 

Când am fost în Brazilia în '69, aerul era umed. Am pus pe umeraș cămășile de nailon, iar când le scoteam din șifonier curgea apă din ea. Era umezeală. Eu nu am putut nici să respir, nici să joc, nici să alerg. Când am ajuns în Mexic, era un aer pe care l-am suportat. 

Alergam de nici nu transpiram, erau 40 de grade și soarele bătea direct în cap. Răducanu, Dobrin au avut probleme cu clima. Jucam cu o echipă de juniori la Guadalajara, eram conduși cu 0-2 la pauză, iar Angelo Niculescu i-a scos pe Răducanu, Dobrin. Dobrin nu s-a aclimatizat. În amicale a jucat mereu. 

Rezultatele din amicale nu dădeau speranțe. În prima repriză eram conduși, iar în repriza secundă remontam rezultatul. Am ajuns la începutul Mondiaului, cu Anglia, iar Angelo a zis: «Asta e echipa care a dat rezultate, cu ea jucăm»”, a spus Emeric Dembrovszki la GSP Live.

48 de meciuri și 6 goluria bifat Nicolae Dobrin în tricoul naționalei României

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.