Campionate

Marco van Basten, fără menajamente: „Messi n-are personalitate, nu e de nivelul lui Maradona, Pele sau Cruyff”

Marco van Basten (57 de ani), foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 13 iunie 2022

Marco van Basten (57 de ani) spune că argentinianul Lionel Messi nu este un lider adevărat: „Leo este un jucător magnific, dar nu e de nivelui lui Pelé, Maradona și Cruyff”.

Lionel Messi continuă să împartă lumea fotbalului în admiratori și critici, făcând subiectul comparațiilor cu legende ale fotbalului mondial. Ultimul fost mare internațional care l-a atacat pe căpitanul naționalei Argentinei este Marco van Basten. 

Triplul câștigător al Balonului de Aur (1988, 1989 și 1992) și al Cupei Campionilor nu îl vede între primii trei cei mai buni jucători ai lumii all-time: „Pelé, Maradona și Cruyff sunt acolo, în vârf. De mic voiam să fiu precum Cruyff, era prietenul meu și-mi lipsește ... Pelé și Maradona au fost și ei incredibili".

Messi, alături de Cristiano Ronaldo și Zidane

Van Basten explică și de ce îl subevaluează pe „Purice”: „Messi rămâne un fotbalist magnific, dar nu de nivelul lui Diego Maradona, care a avut mereu mai multă personalitate la echipă. Despre Leo nu aș spune același lucru. Nu poate fi jucătorul care să treacă singur în față și să mergi cu el la război”.

Fostul golgheter din Țările de Jos îl pune însă pe sud-american pe aceeași treaptă cu un alt trio formidabil: „Nu trebuie să-i uităm nici pe Cristiano Ronaldo, Platini sau Zidane”.

35 de trofeea cucerit Messi cu Barcelona și PSG. La națională are Copa América, Cupa Intercontinentală CONMEBOL-UEFA, titlul olimpic și mondial la U20

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.