Nationala

Un străin din Liga 1, propus la echipa națională: „Hai să-l încercăm! E peste tot ce avem”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 14 iunie 2022

Valeriu Răchită, fost colaborator al lui Victor Pițurcă la naționala României, a fost invitat azi la GSP LIVE.

  • Meciul România - Muntenegru e programat azi 14 iunie, ora 21:45. Partida găzduită de stadionul Giulești va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată de PrimaTV.

Fostul jucător a venit cu o propunere inedită pentru revitalizarea atacului naționalei: naturalizarea spaniolului Jefte Betancor (28 de ani).

VIDEO Propunerea lui Vivi Răchită pentru atacul naționalei: „Jefte Betancor e peste tot ce avem noi!”

>

„La o echipă de club poți aduce un străin. La națională poți aduce doar români. Sau îl naturalizezi pe Camora, dar nu acum, ci la 26 de ani. 

Uite, Jefte este peste tot ce avem noi. Nu prea avem. Și cine vine din spate? Markovic? Ianis Stoica? Hai să încercăm cu Jefte. Este foarte ușor acum să obții acum cetățenia română. Dacă se poate, de ce să nu profităm de această regulă?”, a spus Răchită la GSP.ro.

Desemnat de Gazeta Sporturilor „Cel mai bun stranier” în 2021 și aflat pe lista lui CFR Cluj,  Betancor s-a născut în Las Palmas, iar în România a ajuns în septembrie 2020, după o aventură în Austria. După un an la FC Voluntari, a ajuns în vara lui 2021 la Farul, unde a bifat 16 goluri în 36 de partide.

 Dacă ar fi naturalizat, ar deveni al doilea jucător străin care joacă pentru România, după Mario Camora.

Cum poate obține Jefte cetățenia română

Cetăţenia română poate fi acordată, la cerere, persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin care poate contribui în mod semnificativ la promovarea imaginii României prin performanţe deosebite în domeniul sportului, cu posibilitatea stabilirii domiciliului în ţară sau cu menţinerea acestuia în străinătate, dacă sunt întrunite următoarele condiţii: 

a) solicitantul va reprezenta România în loturile naţionale, în conformitate cu reglementările statutare ale federaţiei sportive internaţionale la care România este afiliată;
b) solicitantul îndeplineşte condiţiile şi îşi exprimă ataşamentul faţă de România şi faţă de sistemul de valori specific societăţii româneşti.

În cazul persoanelor care depun cererea în baza acestui articol de lege, acordarea cetăţeniei române se face prin hotărâre a Guvernului iniţiată de Ministerul Tineretului şi Sportului
- cetatenie.just.ro

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.