Nationala

VAR-ul a funcționat parțial în Giulești » Faza la care „tricolorii” au cerut penalty a fost verificată

+32 Foto
România - Muntenegru 0-3 / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Vlad Nedelea  —  miercuri, 15 iunie 2022

România - Muntenegru 0-3, partidă din Liga B a Nations League, nu a avut parte de videoarbitraj. Motivul? O defecțiune tehnică apărută cu 10 minute înainte de startul partidei din Giulești!

UPDATE » VAR-ul a funcționat parțial

Surse federale au confirmat pentru GSP că VAR-ul a funcționat parțial la meciul din Giulești. Astfel, golul lui Pușcaș din minutul 61 nu a putut fi verificat, iar decizia asistentului de a anula reușita a rămas. Camerele care se ocupă stabilirea liniilor de la ofsaid nu au funcționat.

Faza suspectă de penalty, când Ștefănescu a șutat în mâna unui adversar în careu, a fost verificată în camera VAR de portughezii Tiago Martins și Fabio Verissimo. Aceștia au considerat că nu a fost lovitură de pedeapsă, iar pe ecranul de pe Giulești a apărut mesajul „penalty check over”.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

E clar, România n-are „lipici” la VAR! Chiar dacă meciurile din Liga Națiunilor beneficiază, în mod normal, de videoarbitraj, sistemul a fost offline la duelul de marți seara. GSP.ro a aflat că reprezentanții comisiei tehnice din cabina VAR au venit târziu la stadion, iar la 21:35 și-au dat seama că serverul care asigura funcționalitatea sistemului a picat!

Probleme au fost, din câte se pare, legate de semnal. Toate camerele au fost desincronizate, iar arbitrii n-au putut beneficia sub nicio formă de ajutorul colegilor din cabina VAR pentru a judeca fazele controversate.

„Tricolorii”, dezavantajați de arbitraj în România - Muntenegru 0-3

Arbitrul portughez Joao Pinheiro a luat trei decizii controversate în favoarea oaspeților. În minutul 39, când scorul era încă 0-0, lusitanul l-a iertat pe mijlocașul muntenegrean Jovovic de al doilea cartonaș galben și implicit de eliminare, pentru al doilea fault dur comis asupra lui Bancu în decurs de doar două minute. Jovovic a fost schimbat la pauză.

În minutul 51, la 1-0 pentru ex-iugoslavi, „tricolorii” au reclamat lovitură de la 11 metri, dar „centralul” a trecut cu vederea faptul că Tomasevici, aflat la câțiva metri de poartă, a blocat cu mâna mingea șutată de Ștefănescu

Tomasevici, aflat la câțiva metri de poartă, a blocat cu mâna mingea șutată de Ștefănescu FOTO: captură TV

În schimb, la 0-2, Joao Pinheiro i-a anulat lui Pușcaș un gol marcat în minutul 61, la semnalizarea asistentului Tiago Costa, pentru o presupusă poziție de ofsaid. 

VIDEO Edi Iordănescu, întrebat despre plecarea de la națională: „Voi face o analiză!”

>

Citește și alte știri despre naționala României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.