Nationala

Cea mai neagră seară! Note între 2 și 4 după umilința suferită de România cu Muntenegru + Edi Iordănescu a luat 1!

+32 Foto
România - Muntenegru 0-3 / Sursă foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 15 iunie 2022

România a fost umilită iar, de această dată acasă, de Muntenegru, prin tripla lui Mugosa (0-3), și băieții lui Edi Iordănescu rămân codașii grupei. Gluma de naţională a lui Edi Iordănescu e ultima în grupă şi are şanse mari să ajungă în grupa C a Ligii Naţiunilor. 

Niciun „tricolor” n-a luat notă de trecere într-una dintre cele mai mai mari umilințe ale primei reprezentative din ultimii ani

Căpitanul Vlad Chiricheș, vinovat la două dintre golurile muntenegrenilor, a fost marele punct nevralgilc al naționalei. A primit nota 2, cea mai mică din tabăra lui Iordănescu.

Niță, Cristi Manea, Burcă, Bancu, Răzvan Marin, Florin Tănase și Mihăilă au avut la rândul lor evoluții catastrofale, aceștia primind nota 3 în caseta tehnică a Gazetei de azi. În rest, doar note de 4 și zero speranțe de viitor, într-o seară în care selecționerul Edi Iordănescu a fost notat cu 1. 

10a fost nota primită de Mugosa, omul care ne-a dat trei goluri aseară

Ștefănescu, titular la debut. Tot nota 4

Selecționerul Edi Iordănescu a surprins prin titularizarea debutantului Marius Ștefănescu (23 de ani). Fotbalistul de bandă, de la Sepsi, a fost al treilea promovat la prima reprezentativă de la începutul mandatului lui Iordănescu jr., după fundașul central Radu Drăgușin (20 de ani) și mijlocașul Octavian Popescu (19 ani). 

Convocat în premieră, Ștefănescu a fost lăsat în afara lotului de 23 de jucători pentru primele două partide din Liga Națiunilor, cu Muntenegru (0-2) și cu Bosnia (0-1), și s-a aflat pe banca de rezerve la meciul cu Finlanda (1-0). 

Aseară, a evoluat în nota echipei. Cu excepția unor acțiuni periculoase din prima repriză, nu a contat pe teren, fiind înlocuit cu Tavi Popescu în minutul 57. 

Note între 2 și 4 după umilința suferită de România cu Muntenegru

E dificil după o asemenea înfrângere să mai găsești ce nu a mers. Zici că suntem încojurați de un cerc cu ghinion și nu putem ieși. Trebuie să tragem și să dăm totul pentru acest tricou. Nu sunt în măsură să vorbesc în numele echipei, dar fiecare trebuie să iasă pe teren și să dea maxim.

- George Pușcaș, atacant România

Clasamentul actualizat în grupa României

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia6-48
2. Muntenegru6-37
3. Finlanda5-54
4. România1-63

Toate formațiile au câte 4 meciuri disputate

FOTO / Dezastrul cu Muntenegru, în imagini

VIDEO Schimb de replici între Dumitru Dragomir și Costin Ștucan, la GSP Live: „Dacă Edi nu pleacă, își distruge cariera!”

>

Citește și alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.