Campionate

Ca în 1953! Victoria uluitoare a maghiarilor reamintește lumii de un alt meci memorabil reușit de Ungaria în fața Angliei

+12 Foto
Sallai și Ungaria au plutit peste puternica rivală / FOTO Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday, 15 June 2022

Ungaria a spulberat Anglia aseară (4-0), are 5-0 în două confruntări directe cu insularii și e prima în „grupa de foc” a Ligii Națiunilor. 

În seara în care „tricolorii” erau devorați acasă de modestul Muntenegru, 0-3, Ungaria își continua asediul asupra marilor puteri continentale. Surprinzătoarea echipă a lui Marco Rossi a făcut să dispară Anglia. 

După 1-0 la startul Ligii Națiunilor, 4-0 chiar la Wolverhampton. 5-0 la general în fața Albionului! Cinci goluri marcate, zero primite! La pauză, era 1-0 pentru maghiari, gol Roland Sallai (16). În ultimele 20 de minute, oaspeții au mai înscris de trei ori. Același Sallai (70), plus Zsolt Nagy (80) și Gazdag (89).

Ungaria, ca în 1953! 

Acest succes incredibil reamintește lumii de o victorie istorică a Ungariei: 6-3 cu Anglia, pe Wembley, în 1953. După aproape 70 de ani, altă diferență șocantă în Insulă! 

Ungaria e prima în cea mai dificilă grupă de Nations League, cu 7 puncte în 4 etape, deasupra Germaniei (6), Italiei (5) și Angliei (2). Ultima e aproape de retrogradarea în Liga B. Tot aseară, într-o altă partidă, Germania - Italia 5-2. La centru a fost Istvan Kovacs.

Clasament Liga A, Grupa 3

1. Ungaria7p
2. Germania6p
3. Italia5p
4. Anglia2p

FOTO / Imagini spectaculoase din meciul Anglia - Ungaria 0-4

+12 Foto
Ungaria a demolat Anglia în deplasare / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Citește și alte știri despre echipa națională

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.